menu-close

LinkedinTwitterFacebook

HI Nieuwsbrief november

Leees het laatste hightech nieuws van West-Nederland

Heeft u zich al aangemeld voor de laatste online HI-Speedtrack van dit jaar, met als thema ‘Metamaterialen en toepassingen’? 

Deze Speedtrack geeft een inleiding tot het gebied van toepassingen van mechanische metamaterialen zoals in high-tech systems en machines. Metamaterialen hebben een inwendige structuur, op kleine lengteschaal, waardoor ze unieke en door de ontwerper te definiëren eigenschappen verkrijgen (optisch, elektrisch, mechanisch). De potentie is dat hele nieuwe richtingen worden geopend voor het ontwerpen van technische systemen. Enerzijds is dit veld nog sterk in ontwikkeling binnen onderzoek, maar er zijn zeker ook al aanzetten voor toepassing in de (industriële) praktijk.
U kunt zich hier aanmelden.
 
______________________________
 
 

 

______________________________

ActieAgenda blog: Veel bedrijven met groeipotentie

 
Lees hier de nieuwe blog van de ActieAgenda. De ActieAgenda wordt opgesteld door tientallen bedrijven en belanghebbenden in Zuid-Holland en is een initiatief van EBZ, HI en InnovationQuarter. Het is onze ambitie om de omzet van de TI in Zuid-Holland in 2030 te verdubbelen tot 50 miljard euro per jaar. Daarvoor bouwen we een ActieAgenda voor de Technologische Industrie in Zuid-Holland. Het concept wordt maandag 1 februari van 15-18 uur tijdens ROEM-II besproken. Reserveer de datum alvast en praat dan mee over de toekomst van de TI in Zuid-Holland. 
 
______________________________
 
 
 

Succesvolle ZIE op 16 november

Op maandag 16 november organiseerde HI het derde en laatste deel van ZIE2020 met als thema ‘Mensgerichte Technologie: Robotisering’. Deze keer met keynote speaker David Abbink, professor aan de TU Delft. Hij nam ons mee in een wereld waarin mensen en machines samenwerken. De themasessies werden verzorgd door TNO, Festo en RoboHouse. Het werd weer een goed bezocht online event, met veel enthousiaste deelnemers en zeer relevante inhoud. Lees hier de terugblik. 
 
______________________________
 
 
 
 

In de HI-light: Aukje Kastelijn

In onze rubriek ‘Deelnemer in de HI-light’ interviewen we een van onze deelnemers. Deze maand is dit Aukje Kastelijn, freelance opto-mechatronic system architect.
Lees hier de HI-light met Aukje.
 
______________________________
 
 

 

Opinie: Van reshoring naar productiesoevereiniteit

“Voor velen was de coronacrisis een wake-upcall. Toen China dit voorjaar niet meer kon leveren, moesten we in Europa op zoek naar alternatieven. Die blijken wel degelijk te bestaan, en nog goed en betaalbaar ook! Sommige bedrijven kopen nu standaard een deel van hun voorraad in Europa om te borgen dat de Europese toeleveranciers blijven bestaan. Dit moeten ondernemers natuurlijk zelf doen. Maar de overheid kan mkb’ers, startups en investeerders bewust maken van de kansen voor, en strategische voordelen van, productie in de EU. Het automatisme om gedachteloos naar China te rennen voor productie moet eruit. Dat kan de overheid doen zonder protectionistisch te worden.” Lees hier het hele opiniestuk van Anton Duisterwinkel, senior businessdeveloper bij InnovationQuarter en HI-bestuurslid.
 
______________________________
 
 
 
 

𝗕𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲𝗺𝗲𝗿, 𝗵𝗲𝗲𝗳𝘁 𝘂 𝟱 𝗺𝗶𝗻𝘂𝘁𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗼𝗻𝘀?

InnovationQuarter, EZB en HI willen de Technologische Industrie in Zuid-Holland beter op de kaart zetten. Zodat hightech bedrijven in onze regio makkelijker en meer opdrachten, talent en financiering kunnen aantrekken. Hoe goed bent u bekend met de merken die deze sector in Zuid-Holland vertegenwoordigen? Door deze enquête in te vullen kunnen we betere keuzes maken bij het ontwikkelen van een merk waarmee ze de Technologische Industrie in Zuid-Holland (internationaal) op de kaart zullen zetten. Wij danken u alvast voor uw tijd!
 
 
______________________________
 

Nieuwe HI-deelnemer: INFOSTART

Ook INFOSTART uit Delft heeft zich aangesloten bij hét hightech platform van West-Nederland! INFOSTART is een samenwerkingsverband tussen Science [&] Technology en ondernemer Oswin Kerkhof. Met ruim twintig jaar ervaring als business developer, projectmanager en manager R&D in technologische omgevingen weet hij hoe belangrijk kennis is. Deze kennis zit niet alleen binnen je eigen organisatie maar vaak verstopt in ‘het netwerk’. INFOSTART wil bedrijven helpen om business partners en strategische leveranciers te vinden op de meest effectieve en efficiënte manier. 

 
______________________________
 

AGENDA HI

 
8 december – HI Speedtracks | Metamaterialen en toepassingen
 
AGENDA HI DEELNEMERS
 

______________________________

NIEUWS HI-DEELNEMERS

– TU Delft: Team ZED from TU Delft wins the 4TU 2020 Impact Challenge

– SMITZH: Minder afhankelijk van technisch specialisten dankzij Augmented Reality

– Delft: Delft considered best region of the Netherlands for entrepreneurship

 TNO: Position Paper: Waar staat we met exoskeletten voor fysiek zwaar werk?

Priva: Masévon Technology, Veraa Metaal en Priva winnen DISCA’20-awards 

– Robohouse: MRDH investeert in Operators van de toekomst