menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

Get Smart Event

 • Dit Agenda item is verlopen.
 • Dit Agenda is voorbij.

Get Smart Event

3 december 2020 @ 16:00 - 17:00

Kenniscentrum Business Innovation en haar projectpartners Innovation Quarter, FME en Hogeschool InHolland nodigen u van harte uit voor het Get Smart Event op 3 december, waar ze de resultaten van het project graag met u bespreken tijdens een interactieve online livestream.

 

 

Hoe kunnen mkb-bedrijven in de maakindustrie de kansen die slimme digitale technologie hen biedt beter identificeren, ontwikkelen en vermarkten? Met deze vraag als uitgangspunt heeft het Kenniscentrum Business Innovation de afgelopen twee jaar in het project Get Smart onderzoek gedaan naar de manier waarop 12 mkb-bedrijven uit de regionale maakindustrie hun innovatievermogen hebben kunnen versterken om meer en beter gebruik te maken van Smart Industry.

Voor veel bedrijven is het wel duidelijk dat slimme digitale technologie (Smart Industry) kansen biedt, maar hoe herken je die kansen en hoe vertaal je die kansen naar nieuwe producten en diensten? En nog belangrijker: welke valkuilen kom je tegen op het pad naar digitale innovatie? Studenten hebben de deelnemende bedrijven een spiegel voorgehouden en hen geholpen bij het organiseren van hun innovatieproces. Daar hebben zowel de bedrijven als het Kenniscentrum veel van geleerd. En die lessen willen ze graag met u delen.

 

Slim aan de slag met de kansen van Smart Industry

In Get Smart onderzoeken ondernemers samen met lectoren, onderzoekers, docenten en studenten hoe zij hun innovatievermogen kunnen versterken. Daarvoor is gebruik gemaakt van het innovatiemodel van de Amerikaanse hoogleraar O’Connor. Het model van O’Connor gaat ervan uit dat de omgeving van een bedrijf constant in beweging is en het bedrijf, om te kunnen overleven, continu en het liefst radicaal moet innoveren.

Het bedrijf moet daartoe voldoende vaardig zijn in de uitvoering van drie activiteiten die door O’Connor Discovery, iNcubation en Acceleration worden genoemd; afgekort: het Innovatie DNA van de onderneming:

 • Discovery (ontdekken) is het creëren, herkennen en uitwerken van innovatiekansen.
 • Incubatie focust op experimenteren en het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen die de gesignaleerde kansen kunnen verzilveren.
 • Acceleration (versnelling) gaat over de gerichte investering om de toepassing ook daadwerkelijk in de markt te zetten.

Samen vormen deze drie vaardigheden het dynamische innovatievermogen van het bedrijf.

Met de deelnemende bedrijven is onderzocht hoe het staat met hun innovatievermogen en of zij voldoende in staat zijn om gesignaleerde Smart Industry kansen om te zetten naar nieuwe business.

Programma

 

16:00 uur 

Welkom/toelichting van het programma

16:05 uur

Introductie Get Smart

16:10 uur 

Paneldiscussie 1 o.l.v. Arjen van Klink – programmadirecteur KcBI

Over Smart Industry – Met deelname van:

 • Anton Duisterwinkel (Senior Business Developer Innovation Quarter),
 • Marije Bakker-Lenting (Adviseur Smart Industry FME)
 • Remco Tournier (Directeur ICL)

16:20 uur

Korte video impressie van deelnemende bedrijven

16:25 uur

Paneldiscussie 2 o.l.v. Arjen van Klink – programmadirecteur KcBI

Over de waarde van Get Smart – Met deelname van:

 • Paul Nederlof (Directeur Van de Grijp),
 • Arthur Stehouwer (R&D manager Fontijne)
 • Koos Kerstholt (Projectleider Get Smart)

16:40 uur

Projectresultaten

16:45 uur

Paneldiscussie 3 o.l.v. Arjen van Klink – programmadirecteur KcBI

Over innoveren in de maakindustrie – Met deelname van:

 • Johan Reijenga en Björn Rietdijk (Onderzoekers Get Smart)
 • Peter Troxler (Lector Revolutie in de Maakindustrie)

16:55 uur

Dankwoord

Voor wie?

Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom. In het bijzonder: docenten, studenten, lectoren, onderzoekers en praktijkpartners.

 

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie.

U kunt zich hier aanmelden voor het Get Smart Event:

 

Gegevens

Datum:
3 december 2020
Tijd:
16:00 - 17:00
Categorie: