menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

HI Speedtracks: Metamaterialen en toepassingen

  • Dit Agenda item is verlopen.
  • Dit Agenda is voorbij.

HI Speedtracks: Metamaterialen en toepassingen

8 december 2020 @ 09:00 - 09:30

Met de matching activiteit ‘HI Speedtracks’ werken we aan het zichtbaar maken en activeren van kennisdeling. Zo brengen we partijen bij elkaar op innovatieve inhoud, en activeren we het matchmaking tussen onze leden en kennisinstellingen. Wij nemen u in korte online sessies mee in de actuele ontwikkelingen die plaatsvinden in onze regio. Het thema van de HI Speedtrack op dinsdag 8 december van 9:00-9:30 is ‘Metamaterialen en toepassingen’.

 

 

 

Deze Speedtrack geeft een inleiding tot het gebied van mechanische metamaterialen. Metamaterialen hebben een inwendige structuur, op kleine lengteschaal, waardoor ze unieke en door de ontwerper te definiƫren eigenschappen verkrijgen (optisch, elektrisch, mechanisch). De potentie is dat hele nieuwe richtingen worden geopend voor het ontwerpen van technische systemen. Enerzijds is dit veld nog sterk in ontwikkeling binnen onderzoek, maar er zijn zeker ook al aanzetten voor toepassing in de (industriƫle) praktijk.

Dr. Ir. Marcel Tichem, Precision and Microsytems Engineering aan de TU Delft zal de mogelijkheden in het domein van high-tech systems bespreken. Prof. Dr. Amir Zadpoor, BioMechanical Engineering aan de TU Delft, bespreekt toepassing in het biomedische domein, waaronder heupimplantaten.

 

U kunt zich hier aanmelden voor dit online event op dinsdag 8 december. Na aanmelding ontvangt u de link naar de online meeting.

Wij hopen u bij dit laatste online HI Speedtracks van dit jaar, op dinsdag 8 december tussen 9:00-9:30 uur te mogen ontmoeten!

Gegevens

Datum:
8 december 2020
Tijd:
09:00 - 09:30
Categorie:
Hi Event

Locatie

Online