menu-close

LinkedinTwitterFacebook

In de HI-light: Aukje Kastelijn

In onze rubriek ‘Partner in de HI-light’ interviewen we een van onze partners. Deze maand is dit Aukje Kastelijn, freelance opto-mechatronic system architect.

Vertel eens wat meer over jouw bedrijf

“Als freelance mechatronisch systeem architect ondersteun ik innovatie in precisie machines. Met mijn systeem aanpak help ik de controle over het technische ontwikkelproces te verbeteren. In deze rol fungeer ik als brug tussen de klant en het ontwikkelteam, verbeter ik de klanttevredenheid door betere betrokkenheid van de klant, en haal ik meer uit het ontwikkelteam door beter inzicht in de parameters die de prestaties van het systeem bepalen. Ik heb een achtergrond in fysica en mechatronisch en ontwerpen, en meer dan 20 jaar ervaring bij high-tech organisaties zoals Philips, TNO en ASML.”

Welke innovatie of technologisch product bied je, of wil jij aandacht voor?

“Ik kan ondersteuning bieden in de volgende rollen:

–  Mechatronisch Systeem architect in een mechatronisch ontwikkel project.

–  Ontwikkeling van een technische roadmap of technologie propositie.

–  Verbetering van system engineering/systeem architectuur in een organisatie, bijvoorbeeld door het coachen van medewerkers of hulp bij het opzetten van procedures en templates.”

 

Waarom werd jij deelnemer van HI?

“Na mijn opleiding Mechatronisch Ontwerper aan de TU/e ben ik vooral werkzaam geweest in de regio Eindhoven. Ik woon echter al een paar jaar in de regio Delft, en wil graag meer te weten komen over activiteiten op het gebied van mechatronica het Westen van het land. Ik ben een teamspeler, samenwerken levert mij energie op, die wil ik graag inzetten om bij te dragen aan de innovatie in deze regio.”

Wat kan jij betekenen voor ander HI deelnemers?

“Met mijn achtergrond in fysica en mechatronica kan ik ontwikkel trajecten op een analytische manier benaderen. Ik kan door middel van een simpel model (vaak in Excel) al in een vroeg stadium van de ontwikkeling inzicht geven in de performance parameters van complexe (precisie-) systemen. Met dit model kun je je ontwikkel traject beter plannen, beter communiceren met stakeholders en/of klanten over wat er nodig is om de doelen te bereiken, en vooral duidelijk maken wat de consequenties zijn van eventuele besluiten over resources.”

 

Met welke HI deelnemers zou jij willen samenwerken?

“Met alle deelnemers die zich bezighouden met de ontwikkeling van mechatronische producten, en die hun technische ontwikkelprocessen willen verbeteren. Je kunt me voor een korte of langere periode inhuren om mee te helpen bij ontwikkel trajecten, maar ik wil ook graag vrijblijvend een uurtje (of een middag J) komen kletsen over de toegevoegde waarde van systeem architectuur.”

Wilt u meer weten over de diensten van Aukje? Kijk dan op haar website: www.aukjekastelijn.nl of neem contact met haar op via 06-14252944 of mail haar op: aukje@aukjekastelijn.

P