menu-close

LinkedinTwitterFacebook

HI Nieuwsbrief mei 2021

Lees hier het laatste hightech nieuws uit West-Nederland.                                  

 
 

HI verwelkomt twee nieuwe bestuursleden

Het HI bestuur verwelkomt deze maand twee nieuwe leden. Amal Rourabi is werkzaam als Manager Public Affairs bij Airbus Defence and Space. Nienke Dijkstra, werkt bij TNO als Marktmanager mkb. Zij stellen zich graag even aan u voor: https://bit.ly/3flBcjS
 

CEO als aanjager van de technologische industrie in Zuid-Holland

 
Met meer dan 31 duizend bedrijven, samen goed voor zo’n 110 duizend banen, is ruim een kwart van de Nederlandse technologische industrie gevestigd in Zuid-Holland. Daarmee vormt de sector een economische motor voor de regio. Samen met Economic Board Zuid-Holland (EBZ) en Holland Instrumentation (HI) initieerde InnovationQuarter de ActieAgenda Technologische Industrie, met als doel het komende decennium de omzet van de industrie te verdubbelen tot 50 miljard euro. ‘Dat zorgt voor een groei in werkgelegenheid van zo’n 30 duizend banen’, zegt André Boer, voorzitter van HI en lid van de taskforce achter de ActieAgenda. Lees hier het hele artikel: https://bit.ly/3hWODbD.
 
 
 

                                             Gezocht: bedrijven voor Young Professionals challenges Zuid Holland

Herkent u ook de uitdaging van het aantrekken en behouden van talent? Huidige young professional stellen andere eisen dan de gemiddelde werknemer, waarbij er veel aandacht moet zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Tegelijkertijd vragen huidige trends om andere kennis en vaardigheden. In de Drechtsteden loopt het young professionals programma al een aantal jaar, en met succes! Daarom slaan Holland Instrumentation en Deal Drecht Cities de handen ineen om dit programma uit te breiden naar heel Zuid-Holland. We zoeken MKB-bedrijven die voorop willen lopen en het programma met ons verder willen ontwikkelen. Doet u mee? Kijk hier voor meer informatie.
 

Drie nieuwe partners voor HI 

Het HI-netwerk groeit gestaag doordat steeds meer bedrijven en organisaties uit de regio West-Nederland zich aansluiten. Graag heten we drie bedrijven welkom: ASMLNearfield Instruments en Iqbizz Innovations. Op de partnerpagina van onze website vindt u meer informatie en de contactgegevens van deze bedrijven.
 

                                                              Over 100 students joined YIN CONNECT on May 11th

On Tuesday 11th of May, the Young Instrumentation Network (YIN) of HI organized in cooperation with student association Taylor the second edition of the CONNECT event. The aim of this event is to bring High-Tech students of the Precision and Microsystems (PME) department of the Delft University of Technology in contact with a selection of some of the most interesting companies from Dutch High-Tech industry. Read here more: https://bit.ly/3fQf4x0
 

                                           

                                              Save the date: HI Speeddating op 6 juli 2021 | 16-17:00 uur

HI komt met een nieuw event: HI Speeddating. U wordt in één uur vier keer in contact gebracht met een andere deelnemer. Zo ontstaan nieuwe of hernieuwde kennismakingen. Door deze vorm van netwerken krijgt u de unieke kans om nieuwe mogelijkheden of andere vormen van samenwerking voor uw bedrijf te ontdekken. Binnen uw eigen sector of juist erbuiten. Tijdens de introductie geven wij u een aantal handvatten in de vorm van vragen, die u kunt meenemen in het gesprek. De eerste HI Speeddating staat gepland voor 6 juli tussen 16-17:00 uur. Wij sturen u binnenkort meer informatie en de aanmeldlink.
 
 

Provincie Zuid-Holland vraagt uw deelname aan enquête ‘Digitalisering van het mkb’

Vanuit provincie Zuid-Holland wordt er verkend welke rol de provincie kan innemen met betrekking tot de acceptatie van nieuwe technologieën door het mkb. Bijvoorbeeld technologie die bijdraagt aan het oplossen van een bepaald probleem of het ontwikkelen van nieuwe producten. Zoals digitale samenwerkingsplatforms, kunstmatige intelligentie, robotica en algoritmen. Namens onze partner de provincie Zuid-Holland willen wij u vragen om 10 minuten de tijd te nemen om een enquête die is opgesteld door een masterstudent Organizational Dynamics aan de Erasmus Universiteit in te vullen. Ook als u met het onderwerp niet of weinig ervaring heeft, zijn ze benieuwd naar uw mening. Ga hier naar de enquête.
 

                                             

                                                                      
 

          Maak jouw productiebedrijf slim met een SMITZH voucher

Ben jij een mkb’er uit Zuid-Holland en wil je onderzoeken of een slimme maaktechnologie iets voor jou is om toe te passen? Dit is je kans om aan de slag te gaan met het digitaliseren en automatiseren van je productie én om te testen in een veilige omgeving. ⚡Via het programma SMITZH kun je een voucher aanvragen die tot 50% van de kosten van een haalbaarheidsonderzoek dekt. Toets op een laagdrempelige manier of jouw bedrijf in aanmerking komt voor een voucher en krijg hulp bij de aanvraag.️ Voor meer informatie en aanmelden voor een intake gesprek: https://bit.ly/3vqDzaV.
 

Terugblik op de HI Speedtrack van 25 mei

Op 25 mei vond de HI Speedtrack met als thema Internet-of-Things (IoT) plaats. Spreker was Dr. Fernando Kuipers, werkzaam aan de TU Delft op Internet en communicatie-infrastructuren en Wetenschappelijk Directeur van het Do IoT Fieldlab. Lees hier de hele terugblik van deze HI Speedtrack.
 
 

AGENDA HI

6 juli
28 september

AGENDA HI-PARTNERS

31 mei t/m 5 juni

Dutch Technology Week

1 juni
 
17 juni
 
17 juni
 
17 juni
 
29-30 september
 
5 t/m 7 oktober