menu-close

LinkedinTwitterFacebook

HI verwelkomt twee nieuwe bestuursleden

Het HI bestuur verwelkomt deze maand twee nieuwe leden. Amal Rourabi is werkzaam als Manager Public Affairs bij Airbus Defence and Space. Nienke Dijkstra werkt bij TNO als Marktmanager mkb. Zij stellen zich graag even aan u voor:

 

“Mijn naam is Amal Tourabi. Ik ben 42 jaar, moeder van twee kinderen van 15 en 12 en woonachtig in Berkel en Rodenrijs. Sinds november 2020 ben ik manager Public Affairs bij Airbus Defence & Space Netherlands BV in Leiden. Bij Airbus maken we onder andere onderdelen van raketten en zonnepanelen voor satellieten. Ruimtevaart is overal en zonder dat we het weten zijn we er enorm afhankelijk van. In mijn functie houd ik mij bezig met de belangenbehartiging. Als Bestuurskundige heb ik ruime ervaring met Public Affairs, besluitvormingsprocessen en communicatie. Deze ervaring heb ik opgedaan bij verschillende organisaties, uiteenlopend van de overheid, brancheorganisaties tot het bedrijfsleven. Ik vind het interessant om op het snijvlak van politiek, bestuur en bedrijfsleven belangen te behartigen. Voor ik bij Airbus kwam heb ik bij FME, de brancheorganisatie voor de technologische industrie, gewerkt. Daar heb ik goed kennis kunnen maken met de technologische sector en grote waardering gekregen voor de vindingrijkheid en drive van deze bedrijven. Zonder de technologische industrie staat Nederland stil. De sector is daar zelf erg bescheiden over!

Ik ben bestuurslid bij HI geworden om met mijn kennis van Public Affairs en lobby een bijdrage te kunnen leveren aan de technologische sector in Zuid-Holland. Wat willen we bereiken en wat hebben we nodig van de overheid en andere organisaties? Hoe zorgen we ervoor dat onze sector sterker wordt, dat we elkaar beter weten te vinden , onze krachten bundelen en er allemaal beter van worden? Hier wil ik de komende periode met de (bestuurs)leden aan werken.”

 

“Mijn naam is Nienke Dijkstra en sinds kort werkzaam bij TNO als marktmanager midden- en kleinbedrijf. Voordat ik bij TNO begon, was ik ondernemer en interim business consultant voor bedrijven uit met name de creatieve industrie en met een sterke focus op innovatie. Die ervaring komt nu goed van pas.

Met ons mkb programma willen we ervoor zorgen dat ondernemers uit het mkb gemakkelijker de weg naar onze hoogwaardige expertise kunnen vinden en met innovaties hun concurrentiepositie in de huidige, snel veranderende samenleving kunnen vergroten. In het kort fungeer ik als een matchmaker tussen TNO en het mkb. Dit doen we in de volle breedte van onze portfolio; van quantum fysica tot de elektrificatie van de chemie en van digital twin tot aan circulaire grondstoffen. We zien dat innoveren in de keten en samen in ecosystemen vernieuwen steeds belangrijker wordt, maar hoe doen we dat nu op een manier die gelijk iets toevoegt aan het bedrijf, aan de keten en het ecosysteem en uiteindelijk op een nog grotere schaal, aan de maatschappelijke uitdagingen die we voorstaan. HI is daarin een belangrijke schakel en een goed netwerk waarbij bedrijven op basis van regio en inhoud worden gekoppeld aan zinvolle activiteiten.”