menu-close

LinkedinTwitterFacebook

YIN factorytour bij tbp electronics

 

Op 2 november waren de young professionals van Holland Instrumentation te gast bij tbp Electronics in Dirksland. Het bedrijf tbp electronics is een gevestigde naam op het gebied van Electronics Manufacturing Services (EMS) en biedt zijn opdrachtgevers volledig geïntegreerde services aan op het gebied van printed circuit boards. Het werd een interessante middag waar de YIN leden tijdens de rondleiding een goed beeld kregen van dit bijzondere bedrijf.  

 

 

De YIN-ers werden hartelijk ontvangen met koffie of thee in het gezellige Grand Café. Na een korte introductie werden de witte jassen en stofvrije schoenbedekking aangetrokken voor een tour in de productieruimte. Tijdens de factory tour door Klaas van Duin (Manager Production Technology) werd het hele proces van pcb assemblage (printed circuit boards) van inbound tot outbound getoond. Inclusief early supplier involvement, Design for eXcellence, Manufacturing en Test (DfX, DfM & DfT), productontwikkeling, inkoop van componenten, pcb-assemblage en testen, test engineering, inspectie, cabinettenbouw, reparatie, upgrades en supply chain management services.

 

 

De aansluitende bedrijfspresentatie in het auditorium wordt gegeven tbp-oprichter en CEO Ton Plooy. Tijdens de presentatie en video gaf hij inzicht in de bedrijfsgeschiedenis, het proces van elektronica-assemblage en de roadmap. Aansluitend stelde de young professionals hun prangende vragen aan Ton. Klaas van Duin sloot de middag af met een presentatie ‘Smart Industry, waar gaat dat heen’? In het gezellige Grand Café werd de middag afgesloten waar het begonnen was. Onder het genot van een hapje en drankje werd in een ontspannen sfeer nagepraat.