menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Terugblik op ZIE 2020 van 15 oktober

Ook het tweede deel van ZIE 2020 op donderdag 15 oktober is weer succesvol verlopen. Omdat het niet fysiek kon plaatsvinden vanwege de coronamaatregelen werd er gestreamd vanuit de Duurzaamheidsfabriek te Dordrecht. Met een flinke groep online deelnemers, trapte dagvoorzitter Daan Wortel de middag af.

 

 

 

Na een korte introductie door HI-voorzitter André Boer,was het tijd voor de keynote speaker Michiel van Dartel, lector aan de Avans Hogeschool.

 

 

 

De presentatie van Michel van Dartel, ‘’Kunst in het Wild’’ gaf een  inspirerend kijkje in de kunstwereld. Hij had twee belangrijke boodschappen. Het is van groot belang producten en services te ontwikkelen in de natuurlijke omgeving waar de mensen de producten en services daadwerkelijk gebruiken omdat dat vaak verrassende inzichten geeft t.o.v de ontwerptafel. Daarnaast is het van belang heel anders denkenden, zoals kunstenaars, te betrekken in technisch design zodat de producten en services nog beter worden. Hij gebruikte een aantal mooie voorbeelden waaruit ook duidelijk werd dat kunstenaars steeds meer technologie gebruiken.

Anton Duisterwinkel die als moderator van de website, de online vragenstellers monitorde, leidde enkele vragen verder naar de spreker.  Tijdens de pauze werden een aantal leuke filmpjes van de sponsoren getoond [Katalysator Fonds van Drechtsteden, Krohne, en de Duurzaamheidsfabriek.

 

Na de pauze gingen Marcel Massing en Cristian Vorstius Kruijff van Artishock in op verschillende mogelijkheden om augmented reality een feit te maken voor hun klanten. Ze lieten daarin enkele pakkende voorbeelden zien. Achteraf zorgde Anton Duisterwinkel wederom dat de vragen uit het online publiek bij de sprekers terecht kwamen.

 

 

Als laatste gaf Ivar de Wit een pitch over zijn bedrijf Skelex. Hij nam ons mee in de wereld van exoskeletons en wat zijn bedrijf daarin kan betekenen.

Dagvoorzitter en Innovatiemanager van de Duurzaamheidsfabriek, Daan Wortel sloot de middag af. Het was wederom een geslaagde middag. Wij zien nu alweer uit naar de laatste ZIE van dit jaar, op 16 november met als thema 'robotica'.

U kunt zich nog voor dit online ZIE event inschrijven: https://www.aanmelder.nl/zie2020

 

 

 

 

ZIE 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: