menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Terugblik op HI Speedtrack 20 april

HI Speedtracks zijn bedoeld om onderzoek voor het voetlicht te brengen, om daarmee deelnemers van bedrijven te inspireren, en innovatie gebaseerd op onderzoek te stimuleren. In de tweede speedtrack over sensoren op 20 april, nam Rufus Fraanje, Hoofddocent van De Haagse Hogeschool ons mee in een heel arsenaal van praktijk-gerichte voorbeelden van inzetbaarheid van multi-sensor systemen. Het inzetten van sensoren, vaak in combinatie met robots, is vooral interessant bij  4d situaties, ofwel situaties die “dull, difficult, dirty, dangerous” zijn. Dat gebeurt dus bij (meta-) autonoom rijdende auto’s en zelfs - rolstoelen, stoffige omgevingen zoals bijvoorbeeld in stallen, en ook in de glastuinbouw waar micro-klimaat uitermate belangrijk is. De sensoren hebben allerlei verschillende functies, zoals navigeren (mapping, sensing), localiseren, herkennen en ga zo maar door. De uitdaging in het gebruik van sensoren zit ‘m in de nauwkeurigheid en robuustheid van de sensoren, in de complexiteit van de parameters en het feit dat iedere nieuwe toepassing net weer iets anders is. Daarnaast is de uitdaging niet alleen technisch van aard maar moeten we ook zorgen dat de robot/sensor geaccepteerd wordt door de omgeving, door ons als mensen. Rufus wil graag bedrijven helpen die sensor toepassingen willen gaan gebruiken. Het was een zeer geanimeerde sessie.

 

HI Speedtrack op 25 mei

De volgende HI Speedtrack met het onderwerp  IIoT (Industrial Internet of Things) and 6G, is gepland voor 25 mei, 9:00- 9:30 uur. Spreker is dan Fernando A. Kuipers, Associate professor en hoofd van het Lab on Internet Science aan de TU Delft. U kunt zich hier aanmelden voor deze editie.

 

 

Het inzetten van sensoren, vaak in combinatie met robots, is vooral interessant bij  4d situaties, ofwel situaties die “dull, difficult, dirty, dangerous” zijn. Dat gebeurt dus bij (meta-) autonoom rijdende auto’s en zelfs - rolstoelen, stoffige omgevingen zoals bijvoorbeeld in stallen, en ook in de glastuinbouw waar micro-klimaat uitermate belangrijk is. De sensoren hebben allerlei verschillende functies, zoals navigeren (mapping, sensing), localiseren, herkennen en ga zo maar door. De uitdaging in het gebruik van sensoren zit ‘m in de nauwkeurigheid en robuustheid van de sensoren, in de complexiteit van de parameters en het feit dat iedere nieuwe toepassing net weer iets anders is. Daarnaast is de uitdaging niet alleen technisch van aard maar moeten we ook zorgen dat de robot/sensor geaccepteerd wordt door de omgeving, door ons als mensen. Rufus wil graag bedrijven helpen die sensor toepassingen willen gaan gebruiken. Het was een zeer geanimeerde sessie.