menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Terugblik HI Workshop ‘The Innovation Matrix’

Voor innoverende ondernemers blijft het een uitdaging: hoe haal je het meest uit je zuur verdiende IP? De workshop ‘The Innovation Matrix’ die HI organiseerde op 23 mei gaf de daar aanwezige ondernemers een gestructureerde methode om hun innovatiestrategie te bepalen. “Zeer waardevolle workshop met aansprekende voorbeelden over innovatie in een duidelijk frame. Dank!”, aldus deelnemer Ronald Groen van I.B. kracht

Think- Strategize – Act

Ros en Jeyakodi bieden ondernemers een praktisch handvat om de vele mogelijkheden bij innovatie te overzien en weloverwogen keuzes te maken.

Stap 1: een grondige analyse van je eigen (core) business en ecosysteem: is kennis verdeeld in de markt of juist niet? Welke rol past jou het beste: die van eigenaar, van maker of die van gebruiker? En heb je de belangen van mogelijke samenwerkingspartners voldoende doorgrond?

Bij stap 2 bepaal je je eigen innovatie/IP strategie: alles geheim houden of juist niet? Welk deel gaat voor jou de omzet realiseren? Niet éen maar meerdere innovatie/IP-modellen zorgen voor toegevoegde waarde.

Implementeren van je strategie is de 3e stap. Zorg hierbij dat contracten en processen je team ondersteunen. Een hulpmiddel hierbij is design thinking.

Legal design thinking

Voor ondernemers vaak herkenbaar: lijvige algemene voorwaarden, NDA’s, contracten met moeilijk leesbare, juridische teksten. Design thinking start niet bij mogelijke risico’s maar bij de gebruiker of klant. Focus ligt op wat partijen willen en niet op zoeken naar alle mogelijke beren op de weg. Tijdens de workshop werd duidelijk dat eenvoudige, juridisch houdbare teksten zorgen voor optimale betrokkenheid van alle belanghebbenden. Deelnemers waren het erover eens dat design thinking innovatie accelereert.

Workshop gemist/meer weten?

Door de positieve evaluatie van deze HI Workshop overweegt HI om deze workshop te herhalen. Belangstellenden kunnen zich melden door een email te sturen naar Karin Huiberts: k.huiberts@hollandinstrumentation.nl

Kijk voor meer informatie op www.theinnovationmatrix.com of mail naar: info@theinnovationmatrix.com