menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Terugblik HI online sessie ‘HR en de ondernemer’

Terugblik HI online sessie ‘HR en de ondernemer.’ Levendige discussie over thuiswerken: “Er komt meer bij kijken!”


Op maandag 8 juni was er tijdens de HI online sessie een levendige discussie over thuiswerken tijdens corona. Tijdens de crisis zijn bedrijven heel snel gewend geraakt aan het thuiswerken en de daarbij behorende virtuele vergadertechnieken. Blijven we met de versoepeling van de maatregelen doorgaan met thuiswerken of gaan we weer naar kantoor? En hoe kunnen we deze manier van werken continueren na corona en wat komt daar dan allemaal bij kijken.

 

 

Het antwoord op deze vragen gaf aanleiding tot interessante discussies en gezichtspunten. Bijvoorbeeld ben je een productiebedrijf of projectorganisatie? Voor een projectorganisatie lijkt het thuiswerken makkelijker te organiseren dan voor productiebedrijven. Cleanroom fabricage maakt dat mensen naar kantoor moeten. Naast het feit dat het soort bedrijf een belangrijke factor speelt, is ook gebleken dat elk individu een eigen voorkeur heeft, ook vaak afhankelijk van de thuissituatie (eigen ruimte, kinderen thuis, etc). Daarnaast werd genoemd dat creativiteit beter tot uiting komt als je bij elkaar zit dan alleen thuis. Ook dat blijkt een persoonlijke voorkeur te zijn. Een andere invalshoek zijn de expats die bij bedrijven werken. De kantoorsituatie is voor hen vaak de sociale context en als die er niet meer is, gaan ze liever terug naar hun familie.

 

 

Naast al deze aspecten zijn er ook de ARBO-gerelateerde zaken. Wat ben je verplicht als werkgever te bieden, en welke contractuele aspecten zijn er? Goed om de thuiswerkzaken via bedrijfsrichtlijnen af te spreken of een thuiswerkovereenkomst op te stellen. Geen directe oplossingen maar allemaal belangrijke tips om mee te nemen!

 

 

 

Quotes:

“Zeker een zinvolle meeting. Uiteindelijk moeten we er rekening mee houden dat er een nieuwe wereld ontstaat waarin vooral jongeren dit als nieuwe standaard ervaren. Het is goed om ook andere ondernemers hierover te horen.”

 

“Dank voor het organiseren van deze sessie. Voor mij nuttig om de tips over leren & ontwikkelen verder op te pakken.”

 

“Nuttige sessie om ook eens de andere kant van personeelsmanagement te horen. Thema's bij hightech bedrijven zijn vergelijkbaar met die van het ministerie EZK.”

 

 

 

HI organiseert in samenwerking met UC360 en de Sales Improvement Group, op 30 juni tussen 16:00-17:00 uur een online sessie met als thema ‘Sales via online kanalen’.