menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Technologische Industrie groeiparel van Zuid-Holland

In 2017 was de totale omzet van de Technologische Industrie in Zuid-Holland ongeveer 25 miljard Euro. Deze industrie creëerde daarmee 10% van de toegevoegde waarde van de provincie. Dat aandeel stijgt, net zo als dat voor de omzet en export van de maakindustrie in heel Nederland geldt. De export van machines en onderdelen èn die van hoogwaardige kunststoffen steeg met tien procent per jaar in de periode 2015-2018. In vergelijking daarmee groeien andere sectoren veel minder of niet (o.a. landbouw en food), of dalen ze fors (aardgas). Voor de nieuwe economie van Nederland is de maakindustrie essentieel, ook al omdat het oplossingen ontwikkelt voor schone energie en efficiënte voedselvoorziening.

 

 

Hoe we die groei ook juist in maatschappelijk relevante markten willen stimuleren, werken we uit in de ActieAgenda voor de Technologische Industrie in Zuid-Holland. Het concept daarvan bespreken we maandag 1 februari 2021, 15-18 uur tijdens ROEM-II. Reserveer de datum alvast en praat dan mee over deze nieuwe waardesystemen in Zuid-Holland!

 

De ActieAgenda wordt opgesteld door tientallen bedrijven en belanghebbenden in Zuid-Holland en is een initiatief van EBZ, HI en InnovationQuarter.