menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Systeemarchitectuur-training High Tech Institute i.s.m. HI

High Tech Institute organiseert de training System Architecting van 24 tot en met 28 september in Delft in samenwerking met HI.

 

 

 

 

System Architecting (Sysarch) ontstond eind jaren negentig bij Philips uit de noodzaak om leidinggevende technici te helpen leren om multidisciplinaire projecten tot een goed einde te brengen. Sysarch groeide in de jaren daarna uit tot een van de meest succesvolle trainingen van Philips Centre for Technical Training en later High Tech Institute. De eerste Zuid-Holland-editie heeft inmiddels voldoende aanmeldingen, maar er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

 

De Sysarch-training gaat in op de rol, positie, verantwoordelijkheden en activiteiten van de systeemarchitect als een technische leider voor multidisciplinaire projecten. De training bestaat voor de helft uit praktische oefeningen. Doelstelling van de training is de systeemarchitect te helpen om niet slechts het systeem te realiseren wat de klant vraagt, maar het systeem te realiseren wat de klant nodig heeft. Hierbij moet hij of zij de juiste balans zoeken tussen techniek, klantwaarde (customer value) en waarde voor de werkgever (business value).

 

De systeemarchitect krijgt in de training het mind-set tool CAFCR (van Gerrit Muller) aangereikt. CAFCR helpt de architect in zijn redeneer proces. Tevens leert de systeemarchitect dat de essentie met name zit in stakeholder management (klanten of opdrachtgevers, collega's en leidinggevenden in productie, service, financiën enzovoort binnen het eigen bedrijf) naast de coördinatie van een multidisciplinair engineering team.

 

Dit betekent het kunnen spreken van vele talen: met engineers, tot aan klant en directie. Aan de hand van een echte case wordt gedurende de training in groepsverband een ‘achterkant van bierviltje’-idee uitgewerkt tot een business case en op de laatste dag gepresenteerd in een tienminuten-pitch aan een 'raad van bestuur'.

 

Lees hier meer informatie over de oorsprong van de training System Architecting.

 

Lees hier het interview met Ger Schoeber, cursusleider en een van de Sysarch-trainers.

 

Kijk hier voor meer informatie en om u in te schrijven.