menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Partner in de HI-light: STC Group

In de rubriek ‘Partner in de HI-light’ belichten wij een van onze partners. Het doel is dat u meer te weten komt over de verschillende hightech bedrijven in West-Nederland, die zijn aangesloten bij HI. Deze maand is dit HI-partner STC-Group uit Rotterdam. Wij stelde Audrey Rost-ErnstSr. Innovatie Project Manager bij de afdeling Innovatie & Onderwijsontwikkeling (I&O), een aantal vragen.

Kunt u een korte omschrijving van de STC Group geven?

"Wij verzorgen aantrekkelijke en op de praktijk gerichte vmbo-, mbo-, hbo- en masteropleidingen. Daarnaast richten we ons op het uitvoeren van toegepast onderzoek, het verzorgen van trainingen en het uitvoeren van consultancy trajecten in binnen- en buitenland. Met ruim 5000 leerlingen en studenten zijn we de grootste opleider van Nederland op het gebied van scheepvaart, transport en logistiek.

We hechten groot belang aan onze structurele verbinding met het bedrijfsleven. Niet alleen spelen bedrijven een belangrijke rol bij de beroepspraktijkvorming (BPV). Ook hebben bedrijven zitting in de Raad van Advies, de Bedrijfstakcommissies en de Toetsvaststellingscommissies.

Iedereen, van jong tot oud, is bij ons welkom voor een opleiding of een training. Docenten met specifieke vakkennis spelen een belangrijk rol in het studiesucces. Met ruim 800 collega’s werken we elke dag met passie samen aan het maken van aantrekkelijk onderwijs."

Wat biedt uw organisatie of waar willen jullie aandacht voor?

"De sectoren waarvoor we opleiden zijn sterk in ontwikkeling. Digitalisering, data-analyse, robotica en duurzaamheid zijn enkele belangrijke thema’s. Door samenwerking en eigen kennisontwikkeling willen we onze bijdrage leveren aan deze vooruitgang en onze studenten goed voorbereiden als medewerker van de toekomst. Zo bouwen we bijvoorbeeld het meest innovatieve en duurzame opleidingsschip (Ab Initio) voor het maritieme onderwijs. Ook onderzoeken we met TNO en belangrijke logistieke bedrijven de relatie tussen robots en mensen in de logistiek.

Bij procestechniek hebben we speciale programma’s ontwikkeld over waterstof, hernieuwbare energie en een uitstroomprofiel voor windmolen onderhoudstechnici. Digitalisering vraagt om innovatie bij bedrijven en binnen het onderwijs. Het is ook  belangrijk om  studenten en medewerkers voor te bereiden om op een goede manier met deze ontwikkelingen om te  gaan, dat er aandacht is voor de sociale competenties en een innovatieve mindset."

Waarom zijn jullie partner geworden van HI?

"Wij geloven in dingen samen doen en leren van en met elkaar. Binnen Holland Instrumentation wordt die gedachte sterk gedeeld en ook uitgedragen. Daarnaast organiseert HI mooie evenementen, workshop en kennissessies. Hier kunnen wij onze kennis delen, maar ook opdoen. Op deze manier versterken we elkaar.

 Wat kunnen jullie betekenen voor ander HI-partners?

"Als vakinstelling begrijpen we het belang van (innovatieve) samenwerking als de beste. We ervaren dagelijks hoe het onderwijs beter wordt met hulp van de kennis en ervaring van bedrijven uit de sector. Door deze samenhang kan STC Group blijven bijdragen aan een succesvolle toekomst van studenten in deze sector, de economie van de regio en de distributieketen. Bovendien draagt onderwijs en kennisdeling bij aan duurzame transities waar onderdelen van deze keten voor staan, zoals de overgang naar nieuwe (schone) energiebronnen en de inzet van moderne technologie, met respect voor mens en natuur."

 

Met welke HI-partners zouden jullie willen samenwerken?

"We staan open voor samenwerking met alle HI-partners, maar met name natuurlijk met de partners die werkzaam zijn in de sectoren waar we voor opleiden. Innovatie, kennisontwikkeling en kennisdeling vinden we als onderwijsinstelling ontzettend belangrijk."

 

Wilt u meer weten over STG Group?  Neem dan contact op met Audrey via: 06-30962305 of mail haar op: a.e.w.g.ernst@stc-r.nl