menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Partner in de HI-light: de Duurzaamheidsfabriek

In de rubriek ‘Partner in de HI-light’ belichten wij een van onze partners. Het doel is dat u meer te weten komt over de verschillende hightech bedrijven in West-Nederland, die zijn aangesloten bij HI. Deze maand is dit HI-partner de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Wij stelden een aantal vragen aan Daniel Wortel, de nieuwe Managing Director van de Duurzaamheidsfabriek. 

 

 

Hoe zouden jullie jezelf omschrijven?

De Duurzaamheidsfabriek is de plek waar die bedrijven – van startups tot wereldspelers – hun innovaties een stap verder kunnen brengen. In de fabriek kunnen zij productie- en bedrijfsruimtes huren en gebruikmaken van faciliteiten - van watersnijders tot 3D-printers en lasrobots. Maar minstens zo belangrijk is de toegang die de Duurzaamheidsfabriek biedt tot een groot innovatienetwerk. Kansrijke projecten kunnen daardoor effectief worden toegeleid naar financiering en begeleid worden bij doorontwikkeling en opschaling. De bovenste, vierde verdieping van de Duurzaamheidsfabriek is bovendien ingericht voor overleg, vergaderingen, trainingen en events. Gearrangeerde én toevallige ontmoetingen in de Duurzaamheidsfabriek leiden regelmatig tot vernieuwende inzichten, projecten en producten.

 

Welke innovatie of technologisch product bieden jullie of willen jullie aandacht voor?

 Om innovatie te activeren heb je goede medewerkers nodig. In de Duurzaamheidsfabriek lopen onderwijs en ondernemerschap naadloos in elkaar over. De fabriek is namelijk een onderwijslocatie van het ROC Da Vinci College. Bedrijven ontmoeten studenten en studenten leren van de échte beroepspraktijk. Er wordt gewerkt aan vernieuwende techniek en er wordt een generatie technici opgeleid om die techniek onderdeel te maken van de schone en duurzame wereld van morgen. Door de samenwerking met de bedrijven stromen studenten met actuele kennis de arbeidsmarkt op. En de samenwerking met het onderwijs helpt bedrijven invulling te geven aan bij- en opscholing van hun medewerkers. Een echte win-winsituatie.

 

Het gebouw - Duurzaamheidsfabriek

 

Waarom zijn jullie partner van HI?

De grote kracht van de Duurzaamheidsfabriek zit in de ontelbare lijntjes die er lopen tussen de verschillende functies van de fabriek, de mensen die er rondlopen en de wereld daaromheen. Lijntjes tussen overheid, bedrijven en onderwijs. Tussen mensen die nieuwe wegen inslaan en mensen die de weg weten in regelingen en subsidies. Tussen mensen en bedrijven met ideeën en mensen en bedrijven met de (technische) kennis om die ideeën te realiseren. Daarvoor hebben we ook de bedrijven nodig die mee willen innoveren met andere bedrijven in de Drechtsteden en daarbuiten. Daarom zijn wij lid van HI om zo in contact te komen met u.

 

Met welke HI partners zouden jullie willen samenwerken?

De regio heeft een sterk maritiem maakindustrie cluster. Binnen die sterke maakindustrie vindt al steeds meer innovatie plaats. De bedrijven innoveren om hun concurrentiepositie te vergroten en ook om te verduurzamen. Daarnaast wordt er gezocht naar vernieuwende ‘cross-overs’ die antwoord kunnen bieden op maatschappelijke vraagstukken en de regio minder conjunctuurafhankelijk maken. In de Duurzaamheidsfabriek zijn we altijd op zoek naar nieuwe partners met kennis en kunde om de Drechtsteden verder te helpen, innovatiekracht te versterken en human capital door te ontwikkelen van studenten tot en met medewerkers in de bedrijven. Hier kunnen HI partners een belangrijke rol in spelen.

 

Wilt u meer weten over de Duurzaamheidsfabriek? Neem dan contact op met Daniel Wortel via: dwortel@davinci.nl