menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Kick-off KVK Business Challenge HI-tech

Kick-off KVK Business Challenge HI-tech: ‘speeddaten’ tussen MKB en grote bedrijven

Op 1 november onthulden zeven toonaangevende bedrijven uit Zuid-Holland hun hightech business uitdaging aan 70 MKB-toehoorders bij de KVK in Rotterdam. HI, KVK en InnovationQuarter hebben deze ‘speeddate’ georganiseerd om innovatieve mkb-ondernemers te koppelen aan ondernemingen met internationale marktkracht. De bijeenkomst vormt de start van de digitale ‘matchmaking’ op het online platform van KVK Business Challenge HI-tech. Tot 1 december staat dat platform open voor alle ondernemers die een oplossing willen aandragen met het doel om tot een samenwerking te komen met de uitdager.

 

 

Moderator Quirien Verbakel (KVK) in gesprek met (v.l.n.r.) Stefan Morssink, HTC Parking; Fedor Ester (Demcon), Thomas Stoter (Airbus) en Bob van den Meerendonk (Lely)

 

De uitdagingen zijn best pittig. Zo zoekt Airbus naar methoden om de productiekosten van zonnecellen voor minisatellieten flink te verminderen. Lely is op zoek naar volledig autonome verpakkingssystemen voor mini-melkfabrieken op de boerderij. HTC Parking wil zijn speedgates (snel sluitende hekken) volledig automatiseren en van extra sensoren voorzien om meer informatie te hebben over de passerende personen en lading. En Demcon-West wil op grotere afstand autonome voertuigen te land, ter zee en in de lucht opladen. Hoe? Dat is nu precies de vraag!

 

 

De tweede ronde was voor Krohne, EMHA en Marflex. Laatstgenoemden hadden een challenge rond ‘predictive maintenance’ van aandrijfsystemen respectievelijk pompen waardoor oplossingen over en weer konden worden uitgewisseld. Krohne wil haar klanten gebruikersgemak bieden met een oplossing met ‘augmented & virtual reality’ en daarmee dikke handleidingen overbodig maken.

 

Met een slag op de gong opende Anton Duisterwinkel (InnovationQuarter) tenslotte het online platform officieel waarna er uitgebreid werd nagepraat tijdens de netwerkborrel.

 

Denk je ook mee?

Alle hightech challenges vind je op het online platform van KVK Business Challenge HI-tech. Gedurende de maand november kun je online je ideeën voor de mogelijke oplossing bespreken met de challenger van je keuze maar wellicht ook met de andere MKB-ers die je digitaal ontmoet. Want het platform is voor iedereen toegankelijk. Uiteindelijk kiezen de zeven uitdagers begin december een of meer MKB-er(s) waarmee ze ‘live’ verder willen praten.

 

 

IP-tips

Het open karakter van het platform kan vragen oproepen rondom intellectueel eigendom. Daarom gaf Jan Koudijzer (bestuurslid HI, Festo) enkele tips voordat je je ideeën online deelt:

 

Informatie

KVK Business Challenge HI-tech is een initiatief van HI, KVK en InnovationQuarter. Voor meer informatie kun je contact opnemen met

HI - Karin Huiberts, k.huiberts@hollandinstrumentation.nl | 06 46 122 489

KVK - Willy Reijniers, willy.reijniers@kvk.nl | 06 228 08 784

IQ - Michiel Pols, michiel.pols@innovationquarter.nl | 06 12 22 61 66