menu-close

LinkedinTwitterFacebook

In de HI-light: Metrohm Applikon

Deze maand in de rubriek ‘Partner in de HI-light’, geeft Dr. Timoer Frelink van Metrohm Applikon BV antwoord op een aantal vragen. 

Geeft u eens een korte omschrijving van de organisatie

“Metrohm Applikon BV is onderdeel van de Metrohm groep (met hoofdkantoor in Herisau, Zwitserland) en ontwikkelt, produceert en verkoop chemische process analysers. Met verschillende analytische chemische technieken en een modulair analyzer concept bieden wij onze klanten een specifieke oplossing voor hun analyse probleem. We doen dat voor de chemische, petrochemische, halfgeleider, galvanische en verschillende andere industrieën. Alle hard- en software wordt daarbij in huis ontwikkeld. Klanten bevinden zich over de hele wereld, van Nikkel/Zink mijnen in Tasmanië tot olieraffinaderijen in Canada.”

Welke innovatie of technologisch product bieden jullie, willen jullie aandacht voor?

“Wij hebben een uniek modulair concept waarbij we met modules in verschillende samenstellingen steeds weer een nieuwe oplossing kunnen bieden. Dit wordt ondersteund door eigen control-software en communicatie elektronica met diverse protocollen. Wij doen zowel mechanische, elektronische als software ontwikkeling.”

 Waarom zijn jullie deelnemer geworden van HI?

“Omdat we het netwerk van technische bedrijven in Zuid Holland verder willen versterken zodat lokale samenwerking eenvoudiger wordt. Een partner of leverancier vlakbij is eenvoudiger dan een in China, Taiwan of de VS.” 

Wat kunnen jullie betekenen voor ander HI deelnemers?

“Heel veel kennis op het gebied van hard- en software (in de mechatronica), kennis op het gebied van explosie veilige systemen en een zeer uitgebreid netwerk.” 

Met welke HI deelnemers zouden jullie willen samenwerken?

“Met iedereen.”

 

Heeft u zelf nog vragen voor Timoer Frelink?  Bel of mail hem dan gerust via:

timoer.frelink@metrohm.com 

of:

010-2983555