menu-close

LinkedinTwitterFacebook

In de HI-light: Ingenieursbureau VIRO

Deze maand in de rubriek ‘Partner in de HI-light’, geeft Michiel de Jongh van ingenieursbureau VIRO antwoord op een aantal vragen.

 

Geef een korte omschrijving van de organisatie

VIRO is een open en vooruitstrevend ingenieursbureau: we helpen onze klanten om succesvolle verbindingen te maken tussen technologie, ambitie, innovatie en prestatie. We zijn gespecialiseerd in Product Engineering, Machinebouw en Industriële Projecten. Hierbinnen richten we ons op engineering en projectmanagement. Met een daadkrachtige combinatie van expertises en ervaringen helpen we onze klanten om grenzen te verleggen en prestaties te verbeteren. Dit doen we internationaal met vestigingen in Nederland, België en Duitsland.

Welke innovatie of technologisch product bieden jullie, willen jullie aandacht voor?

VIRO heeft geen eigen producten of innovaties, maar we zijn een technologisch kenniscentrum voor onze klanten. We delen onze technologische expertise en onze kennis van projectmanagement met onze klanten. Dat komt voor bij de ingebruikname van nieuwe machines waarbij we medewerkers van de klant trainen tot aan het organiseren  van kennissessies.

 

Waarom zijn jullie partner geworden van HI?

Ik geloof dat de inzet en het gebruik van technologie het succes van de industrie bepaald, en dat techniek altijd beter kan en grenzen verlegd kunnen worden. De wisselwerking tussen mensen en technologie maar vooral de samenwerking is hierin belangrijk. Het hightech platform HI staat voor samenwerking in het regionale netwerk. Dat sluit dus perfect aan bij het gedachtegoed van onze organisatie.

 

Wat kunnen jullie betekenen voor ander HI partners?

VIRO is in een diversiteit aan markten actief. Van hightech tot voedingsmiddelen industrie en van maritiem tot aan de procesindustrie. Daarnaast hebben wij veel verschillende disciplines in huis waardoor wij onze klanten vaak een multidisciplinaire totaaloplossing kunnen bieden. Met deze kennis en ervaring kunnen wij de uitdagingen die in de ene sector spelen aanpakken door de oplossingen die in een andere sector gebruikt worden toe te passen. Meer dan eens hebben wij onze partners hiermee innovatieve en vooruitstrevende oplossingen kunnen bieden.

 

Met welke HI partners zouden jullie willen samenwerken?

Omdat wij als ingenieursbureau geen eigen product hebben komen onze techneuten minder in aanraking met de werkplaats dan de techneuten van één van de mooie maakbedrijven in de regio.  Het is voor ons dus in het bijzonder interessant om samen te werken met de maakbedrijven die producten produceren zodat er een wisselwerking kan ontstaan voor de  kennisoverdracht tussen de verschillende organisaties.

 

Heeft u zelf nog vragen voor Michiel de Jongh?  Bel of mail hem dan gerust via:

m.dejongh@viro-group.com of 06 29723521