menu-close

LinkedinTwitterFacebook

In de HI Light: INFOSTART

 

In onze rubriek ‘Partner in de HI-light’ interviewen we een van onze partners. Deze maand is dit InfoStart, samenwerkingsverband tussen Science [&] Technology en de ondernemer Oswin Kerkhof.

 

Geef een korte omschrijving van de organisatie

INFOSTART is een samenwerkingsverband tussen Science [&] Technology en de ondernemer Oswin Kerkhof. Met ruim twintig jaar ervaring als business developer, projectmanager en manager R&D in technologische omgevingen weet hij hoe belangrijk kennis is. Deze kennis zit niet alleen binnen je eigen organisatie maar vaak verstopt in ‘het netwerk’. Het benutten van die gedistribueerde kennis vergt dat bedrijven elkaar weten te vinden. Onze missie is om bedrijven te helpen om business partners en strategische leveranciers te vinden op de meest effectieve en efficiënte manier.

 

Welke innovatie of technologisch product bieden jullie, willen jullie aandacht voor?

INFOSTART heeft een systeem uitgevonden voor het sneller vinden van passende business partners en strategische leveranciers. Het systeem maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en Natural Language Processing technieken. Zo wordt van álle bedrijven in Nederland een profiel opgesteld op basis van de informatie op hun websites en opgeslagen in een database. Het intelligente matching algoritme koppelt partners en leveranciers aan een specifieke vraag van de klant.

 

Waarom zijn jullie partner geworden van HI?

De doelstelling van HI sluit direct aan op de missie van INFOSTART. Dat betekent dat de leden van HI waarschijnlijk gelijkgezind zijn en ook zoeken naar manieren om zinvolle zakelijke relaties te ontwikkelen.

 

Wat kunnen jullie betekenen voor ander HI deelnemers?

Wij kunnen individuele HI partners helpen in hun zoektocht naar een strategische partner of leverancier. Een wellicht interessante mogelijkheid ligt ook in het combineren van de vraag van meerdere HI partners. Wij kunnen bijvoorbeeld in kaart brengen welke bedrijven in de regio beschikbaar zijn om een specifieke dienst of product te leveren of te ontwikkelen. Hierbij kunnen ook verschillende randvoorwaarden toegepast worden waaraan de gezochte bedrijven moeten voldoen.

 

Met welke HI partners zouden jullie willen samenwerken?

Wij willen graag samenwerken met HI partners die mee willen denken over onze dienstverlening en product. Een les die elke ondernemer wel geleerd zal hebben is dat je nooit zelf kunt bedenken hoe de markt jouw product wilt toepassen. Wij staan daarom heel erg open voor terugkoppeling uit de markt op onze dienstverlening. En wellicht dat daar nog een onverwachte en wederzijds profijtelijke samenwerking uit voortkomt.

Kijk hier voor meer informatie over  onze partner INFOSTART.