menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Pitchen en netwerken tijdens HI-Tea bij ESABIC

Op dinsdagmiddag 29 mei kwamen startups en hightech ondernemers in Noordwijk bij elkaar om elkaar te leren kennen en te netwerken tijdens de HI-Tea. Dit event wordt een aantal keer per jaar georganiseerd door Holland Instrumentation, om zo hightech partijen met elkaar te verbinden. Deze keer waren we te gast bij het Space Business Innovation Centre (SBIC) in Noordwijk, waar een heerlijke hightea voor de deelnemers klaarstond. Een vijftal ondernemers die in het ESA BIC Incubatieprogramma zitten, presenteerden in een korte pitch hun bedrijf aan vertegenwoordigers van hightech bedrijven en investeerders. In wisselende groepen werd daarna verder gepraat en met de pitchende ondernemers kennisgemaakt.

Incubatieprogramma

Gastheer Martijn Seijger van SBIC trapte af met een presentatie over de vele activiteiten en ontwikkelingen van het ESA Business Incubation Centre. “Space Business Innovation Center Noordwijk (SBIC) faciliteert alles wat nodig is voor het valideren, lanceren en uitbreiden van nieuwe ruimte- en downstream startups.” Hij vertelde hoe SBIC de techno-starters via het ESA BIC incubatieprogramma een stimulans biedt, om hun bedrijfsconcepten te innoveren voor het gebruik van ruimtetechnologie en toepassingen of diensten in niet-ruimtelijke omgevingen. Via haar participatiefondsen biedt SBIC Noordwijk bedrijven de mogelijkheid om hun bedrijven te versnellen.

 

Pitchende ondernemers

De eerste pitch was door een vertegenwoordiger van het Braziliaanse GoodWood. Deze startup detecteert illegale ontbossing op basis van near real time data via aardobservatie satellieten, die gebruik maken van Synthetic Aperture Radar (SAR). De startup zoekt partijen die hun expertise en middelen willen inzetten om het project verder te ontwikkelen.

Marlise Mahieu van Soosr bracht een nieuwe social connection tool voor HR onder de aandacht van de aanwezigen. Door het gebruik van deze app kunnen eigen medewerkers via hun social media kanalen, veel sneller nieuwe talenten voor een organisatie te vinden. En Soosr biedt daarvoor in ruil een passende beloning.

Hans van 't Woud van Blackshore wil jongere mensen betrekken bij wereldvraagstukken, zoals de impact van vluchtelingenstromen of het verdwijnen van de regenwouden. Ze maken dit mogelijk door landkaarten, die verkregen zijn via satelietbeelden, te verwerking in serious games.

Polariks innoveert de wijnindustrie met ruimtetechnologie. Dennis van der Wiel vertelde enthousiast dat het bedrijf optische meetsystemen ontwikkelt om wijngaarden op een molecuulniveau te scannen om de kwaliteit en efficiëntie te verhogen. Dennis noemde dit 'Precision Viticulture'.

De laatste pitch was door Alexander Gunker van All4Elevation. Door het combineren van satellietnavigatiesystemen, smartphones en nieuwe softwareoplossingen bieden zij goedkope, snelle en nauwkeurige hoogtemetingen voor betere overstromingspreventie en mitigatie. Hun open online platform biedt de gegevens als een dienst aan publieke en private organisaties over de hele wereld om zo schade, verwondingen en sterfgevallen te voorkomen.

Netwerken

Na de presentaties werden een aantal groepen gevormd, waarmee een startup in gesprek ging. Deze groepjes wisselden na een kwartier van samenstelling. Zo kreeg iedereen de kans kennis te maken met de pitchers. Dit alles onder het genot van typische high tea gerechten zoals verschillende soorten sandwiches, cakes, bonbons, koekjes en andere lekkernijen.

De volgende HI-Tea vermelden we op onze agendapagina: www.hollandinstrumentation.nl/agenda