menu-close

LinkedinTwitterFacebook

HI NIEUWSBRIEF MEI 2020

 
 

HI-sessies: maatregelen stabilisatie Tech industrie in ‘Marshallplan’

Zoals in onze vorige nieuwsbrief beschreven, spraken we met HI-deelnemers en partners in een 3-tal online sessies over de maatregelen die nodig zijn om de technologische industrie in onze regio overeind te houden. Deze maatregelen zijn gegoten in een plan, met als werktitel ‘Marshallplan’, een verwijzing naar het hulpplan van de Amerikaanse overheid dat drie jaar na WO2 in werking trad en was gericht op de economische wederopbouw van Europa.

Ook gaven we aan dat we dit Marshallplan samen met de Economic Board Zuid-Holland zouden bespreken in landelijke overleggen. Er is ondertussen veel gebeurd. Zo is er ook bekeken welke maatregelen landelijk zouden moeten worden opgestart en ingevoerd. Hiervoor is een overleg gaande met FME, Metaal Unie, Brainport en de andere regionale Ontwikkelingsmaatschappijen om tot één gezamenlijk nationaal Plan te komen voor de maakindustrie.

____________________________

 

Deelnemer in de HI-light: UC360

In de rubriek ‘Deelnemer in de HI-light’ belichten wij deze maand UC360 VR specialist. Het doel is dat u meer te weten komt over de verschillende hightech bedrijven in West-Nederland, die zijn aangesloten bij HI. Wij stelden oprichter Henrik Hellman een aantal vragen: Lees het hier.
 
 
 
_______________________________
 

 

 

Webinar: hoe helpt AI om assets en processen slimmer te organiseren?

De coronacrisis laat ons nadenken over andere manieren van werken. Leer hoe je onafhankelijker je processen kunt monitoren met AI en hoe je mbv remote sensing op afstand je assets kunt monitoren. Juist nu willen we bedrijven stimuleren na te denken over nieuwe businesskansen. Misschien ligt de arbeid momenteel stil of zijn er mensen in uw organisatie die hun tijd nu op een andere manier moeten invullen. Tijd dus om in kennis van u en uw medewerkers te investeren. Vijzel uw kennis op rondom diverse AI thema’s en identificeer nieuwe business kansen! 
Het onderwerp van de AI sessie op 3 juni is specifiek voor de maritieme- en maakindustrie en wordt georganiseerd door InnovationQuarter/Maritime Delta, HI en Netherlands Maritime Technology. Lees hier meer: https://bit.ly/2VUIVM6

________________________________

 

Blog: ontwikkelingen ActieAgenda Technologische Industrie Zuid-Holland

Anton Duisterwinkel, Business Developer bij InnovationQuarter en bestuurslid van HI, schrijft komende maanden negen blogs over de ontwikkelingen rond de ActieAgenda Technologische Industrie Zuid-Holland. Wij delen hier de eerste drie blogs.

 
__________________________________
 

AGENDA HI

 
8 juni : HI online sessie:  'HR en de ondernemer'
 

18 mei: Webinar - Hoe helpt AI om assets en processen slimmer te organiseren?

30 juni : HI online sessie: sales via virtuele kanalen
 
 

__________________________________

 

AGENDA HI-DEELNEMERS

11 juni : Webinar: DemcAir beademingssysteem

23 juni : Webinar – ‘Innovatie en samenwerken de motor voor de toekomst’ 

 

__________________________________

NIEUWS HI-DEELNEMERS

______________________________________________

 
 

Wij verwijzen u graag naar diverse websites waar informatie wordt gegeven voor ondernemers over de verschillende maatregelen rond corona:

___________________________

 

Wilt u ook elke maand de nieuwsbrief van HI ontvangen of op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijft u zich dan hier in.  

 

_____________________________

 

De activiteiten van HI worden mede mogelijk gemaakt door steun van de provincie Zuid-Holland.