menu-close

LinkedinTwitterFacebook

HI Nieuwsbrief januari 2021

Terugblik op HI Nieuwjaarsbijeenkomst

Op 12 januari luidde HI het nieuwe jaar in met een online nieuwjaarsbijeenkomst. HI-voorzitter André Boer verwelkomde de deelnemers, door ze een gelukkig en gezond nieuwjaar te wensen. Zeker in deze coronatijd is dat niet iets vanzelfsprekends. Iedereen was gevraagd een glas klaar te zetten en zo met elkaar te proosten. Lees hier de terugblik.

Webinar De kracht van subsidies binnen de maakindustrie

De markt verandert snel. Digitalisering gaat in een rap tempo en de klantvragen worden specifieker en uitdagender. Hoe ga je hier als organisatie mee om, welke strategische beslissingen neem je en welke rol spelen subsidies hierin? De voltallige organisatie dient hierin mee te bewegen, van het machinepark tot aan de mensen op de werkvloer. Een proces met grote uitdagingen en kansen. Op dinsdag 16 februari tussen  16:00–17:00 uur behandelen Bianca Duiverman (Senior Consultant High Tech) en Rob Luyben (Business Manager) van Leap. The Innovation Agency, aan de hand van hun inzichten en praktijkvoorbeeld bovenstaande vragen. Kijk hier voor meer info en aanmelden. 

Partner in de HI-light: VIRO

In onze rubriek ‘Partner in de HI-light’ interviewen we maandelijks een van onze partners. Deze maand is dit Michiel de Jongh van ingenieursbureau VIRO: “We zijn gespecialiseerd in Product Engineering, Machinebouw en Industriële Projecten. Hierbinnen richten we ons op engineering en projectmanagement. Met een daadkrachtige combinatie van expertises en ervaringen helpen we onze klanten om grenzen te verleggen en prestaties te verbeteren. Dit doen we internationaal met vestigingen in Nederland, België en Duitsland.” Meer weten over VIRO? Lees dan de HI-Light op onze website.

Praat mee over toekomst Zuid-Hollandse maakindustrie

Praat mee over de toekomst van de Zuid-Hollandse maakindustrie tijdens ROEM-II, maandag 1 februari tussen 15-18 uur, on-line en interactief. We dagen u als ondernemers, onderzoeker, onderwijs- en overheidsvertegenwoordigers om onze plannen voor de technologische industrie (maakindustrie en haar toeleveranciers) kritisch te bekijken. En om aan te sluiten bij plannen en ontwikkelingen die u passen. Het conceptplan bespreken we graag met ondernemers die hun eigen bedrijf willen laten groeien door nieuwe producten en diensten op de markt te brengen, hardware of software. En met kennisinstellingen die hun technologie willen valoriseren; organisaties die de (extra) werknemers kunnen opleiden; bestuurders en alle andere belanghebbenden. Zijn onze plannen realistisch? En voldoende? Praat er over mee tijdens deze interactieve sessie. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.
 

Kickstart your Career in Provincie Zuid-Holland

Kickstart your Career is het platform in Zuid-Holland waar we jongeren verbinden aan een passende (eerste) baan bij boeiende bedrijven in de regio. Voor bedrijven is dit de manier om jong talent uit de regio aan te trekken. Jongeren met de juiste motivatie, opleidingsniveau en goede begeleiding vanuit jouw bedrijf en ons platform zijn snel inzetbaar. Hiervoor is een tegemoetkoming in de loonkosten beschikbaar (aanvullende voorwaarden zijn van toepassing). Kijk hier voor meer info.
 

CWB geeft eerste dreigingsrapport uit

Iets meer dan een jaar na de start van het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport heeft de stichting een dreigingsbeeld uit gegeven voor de hightech- en maakindustrie. Het is voor het eerst dat een dergelijk dreigingsrapport voor deze sector beschikbaar is. Wilt u een exemplaar van het Cyber Dreigingslandschap ontvangen? Mail ons dan via: info@hollandinstrumentation.nl.

Praktisch advies KvK voor ondernemers in zwaar weer

Voor ondernemers getroffen door de coronacrisis heeft KVK een digitaal en telefonisch informatie- en adviesloket ingericht. Op www.kvk.nl/zwaar-weer staat de routewijzer, informatie over regelingen, financiering, stappenplannen en over stoppen of doorgaan. U kunt zich oriënteren met video’s zoals bijvoorbeeld Hoe onderneem je in zwaar weer? Stoppen of doorgaan?. Centraal in de KVK dienstverlening staat een telefonisch persoonlijk maatwerkadvies door het KVK Adviesteam zwaar weer. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer: 0800 2117. 

AGENDA HI

AGENDA HI-PARTNERS

 

Wij verwijzen u graag naar diverse websites waar informatie wordt gegeven voor ondernemers over de verschillende maatregelen rond corona:

FME COVID-19 informatiepunt

VNO-NCW

KVK Coronaloket

Rijksoverheid