menu-close

LinkedinTwitterFacebook

HI Nieuwsbrief februari 2021

HI Speedtrack | Sensors: from simple tools to integrated part of daily life

Gezien het succes wil HI ook in 2021 een aantal HI Speedtracks organiseren. De eerste serie vindt plaats in maart, april en mei van dit jaar. Dit keer hebben we er voor gekozen drie sessies te wijden aan sensortechnologie. Aan de orde komen trends in het gebied van sensoren, sensornetwerken en communicatie, en smart systems. Noteert u alvast de data:
  • – 30 maart | 9:00-9:30 uur. Spreker is Prof. Dr. Paddy French, Bioelectronics lab, Elektrotechniek, TU Delft. Titel: Sensors: from simple tools to integrated part of daily life
  • – 22 april | 16:30-17:00 uur
  • – 25 mei | 9:00-9:30 uur

Tijdens de HI Speedtrack op 30 maart neemt prof. Dr. Paddy French een korte blik op de ontwikkeling van sensoren en het brede scala aan toepassingen dat we vandaag aantreffen. Kijk hier voor meer informatie en aanmelding.

Verslag ROEM-II: Technologische Industrie in Zuid-Holland

Op 1 februari waren we met 240 mensen digitaal bijeen om de ActieAgenda voor de Technologische Industrie te bespreken. Overdonderd door al het enthousiasme en ondergesneeuwd door de vele reacties heeft het even geduurd voordat we een verslag ervan konden samenstellen. Dat vindt u bijgesloten. De overall-conclusie is dat de uitgezette lijnen op veel steun kunnen rekenen. Met name techniekpromotie, leven lang ontwikkelen en samenwerking in en tussen hotspots krijgen bijna unanieme support. Lees hier het hele verslag. 

Webinar infosessie ’10 keer klaar voor industrie 4.0′
 

Lagere kosten en kortere doorlooptijden door slim met data om te gaan. Alleen weggelegd voor grote bedrijven? In het programma ’10 keer klaar voor Industrie 4.0’ laat SMITZH u in vier maanden zien en ervaren hoe u als mkb’er meer uit uw machines kunt halen. Betaalbaar en geschikt voor kleine series productie. Verken welke data-gedreven beslissingen er in uw bedrijf mogelijk zijn door data te ontsluiten en die te verbinden met uw processen. Tijdens een interactieve webinar op dinsdag 9 maart van 9:00 – 10:00 uur vertellen Jeroen Broekhuijsen (TNO) en Jelle Koning (Produmize) alle ins- en outs over de opzet van het project, wat het voor mkb-bedrijven kan betekenen en wat er wordt verwacht.
Kijk hier voor info en aanmelden.
HI light_Metrohm Applikon

In de HI-light: Metrohm Applikon

Deze maand in de rubriek ‘Partner in de HI-light’, geeft Dr. Timoer Frelink van Metrohm Applikon BV antwoord op een aantal vragen. Metrohm Applikon is onderdeel van de Metrohm AG groep en ontwikkelt en produceert online analyzers voor chemische analyses. Lees hier de HI-light van deze maand.
Wilt u als partner van HI ook meer van uw bedrijf laten zien binnen het hightech netwerk van West-Nederland? Laat het ons hier weten. Misschien staat u dan volgende maand in de ‘HI-light’. 

SMITZH webinar:
‘Culturele Aspecten bij internationaal zakendoen’

 

Wat zijn de valkuilen bij internationaal zakendoen en hoe kunt u deze omzeilen? Op 18 maart organiseert HI in samenwerking met SMITZH en InnovationQuarter een webinar over culturele aspecten bij internationaal zakendoen. Het webinar is voor bedrijven in de technologische industrie die communiceren met collega’s, klanten en partners in het buitenland. Gastspreker is Esther Janssen, Managing director, senior consultant en trainer cross-cultural management & communication bij Culture-Inc. en auteur van het boek ‘Zakendoen van hier tot Tokio’.
 
Het webinar ‘Culturele aspecten bij internationaal zakendoen’ vindt plaats op donderdag 18 maart van 16:00 tot 17:00 uur. U kunt zich hier aanmelden

Stage onderzoek naar comfortbehoefte bij events

Ik ben Mirjam van der Heiden, 24 jaar en ik woon in Lisse. Momenteel volg ik de opleiding HBO Facility Management aan de Haagse Hogeschool. Ik ben een derdejaars student en ik ben 15 februari begonnen met mijn gecombineerde stage bij HI (Holland Instrumentation) en de Duurzaamheidsfabriek. Gedurende mijn stage doe ik onder andere onderzoek naar de comfortbehoefte tijdens events. Door de uitbraak van COVID-19 wordt er overal anderhalve meter afstand gehouden. Hierdoor hebben congresgangers meer ruimte dan voorheen. Dit is zo’n gewenning geworden, dat het wellicht niet meer als de standaard wordt gezien dat mensen zo dicht op elkaar staan. Is extra comfort gewenst (grotere ruimtes) om alsnog meer afstand te kunnen houden? Ook zal ik onderzoeken of organisaties weer fysieke bijeenkomsten willen, of dat zij zo gewend zijn aan online evenementen dat hier geen behoefte meer aan is. De resultaten van mijn onderzoek worden meegnomen in de organisatie van het jaarevent ZIE, dat in september zal plaatsvinden. Ik kijk ontzettend uit naar deze samenwerking en ik hoop de komende vijf maanden veel te kunnen leren over het facilitaire werkveld. Mocht u wat willen vragen kunt u mij gerust een e-mail sturen naar: mvanderheiden@davinci.nl

AGENDA HI

AGENDA HI-PARTNERS

NIEUWS HI-DEELNEMERS

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijft u zich dan in op deze pagina: https://hollandinstrumentation.nl/nieuws/