menu-close

LinkedinTwitterFacebook

HI NIEUWSBRIEF APRIL 2020

Terugblik online HI-sessies: Hoe houden we bedrijven gezond na de corona crisis?

Als opvolging op de eerste online sessie over de Corona crisis, werden de afgelopen twee sessies de maatregelen besproken die nodig zijn om het bedrijfsleven overeind te houden. Wat is er nodig om de economische crisis te overleven? Willen de bedrijven ondersteuning bij het optimaliseren van de regionale waardeketens (reshoring) of zien ze meer in versnelde digitalisering of skillsontwikkeling? De eerste digitale HI sessie was vooral een inputsessie met gebruik van de chat-functie en een mindmap om reacties inzichtelijk te maken. In de sessie van 14 april werden ideeën verzameld, terwijl de prioriteiten werden afgewogen in de sessie van 23 april. In de afgelopen twee sessies creerden we ook meer interactie door een optimaal gebruik van de chatfunctie. Daarnaast gebruikten we polls om snel inzicht te krijgen in de prioriteiten van de ondernemers. Zo worden de online events steeds effectiever! De besproken maatregelen zullen we, samen met de Economic Board Zuid Holland (EBZ) in landelijke overleggen aanbieden, met als uiteindelijke doel het informeren van de Tweede Kamer.

Aanvragen Corona-OverbruggingsLening (COL)

Op 7 april kondigde het Kabinet aan €100 miljoen uit te zullen trekken voor overbruggingskredieten voor startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers. Vanaf 29 april kunnen deze bedrijven een aanvraag doen voor een Corona-OverbruggingsLening (COL). Deze regeling is tot stand gekomen in intensieve samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de gezamenlijke ROM’s en TechLeap.nl met ook nauwe betrokkenheid van Invest-NL.
Lees hier meer.

AGENDA HI

Online HI-sessies 

I.v.m. de coronacrisis organiseert HI komende tijd diverse online sessies op basis van behoeften van ondernemers. Laat ons weten welk onderwerp u aan bod wilt laten komen. Mail ons via: info@hollandinstrumentation.nl
18 mei: Webinar - 
Hoe helpt AI om assets en processen slimmer te organiseren?

AGENDA HI-DEELNEMERS

NIEUWS HI-DEELNEMERS

______________________________________________
Wij verwijzen u graag naar diverse websites waar informatie wordt gegeven voor ondernemers over de verschillende maatregelen rond corona: FME COVID-19 informatiepunt VNO-NCW KVK Coronaloket Rijksoverheid

Wilt u ook elke maand de nieuwsbrief van HI ontvangen of op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijft u zich dan hier in.  

De activiteiten van HI worden mede mogelijk gemaakt door steun van de provincie Zuid-Holland.