menu-close

LinkedinTwitterFacebook

HI e-nieuws: 04-2019

Wij kijken terug op een geslaagd jaarevent ZIE 2019 in de Duurzaamheidsfabriek te Dordrecht. Het werd een drukbezocht event vol inspiratie, kennis en netwerken. Het bestuur is erg blij met de subsidietoekenning vanuit de provincie Zuid-Holland. Hiermee kan HI ook de komende vier jaar activiteiten organiseren om het hightech-ecosysteem in Zuid-Holland verder te versterken en zichtbaarder te maken. De subsidieaanvraag is in samenwerking met HI-bestuurslid Bianca Duiverman van subsidieadviesbureau Leap uit Delft gerealiseerd. Op onze website vindt u meer hierover. Verder weer aandacht voor de vele events die HI, maar ook onze partners en deelnemers, organiseert om cross-sectorale samenwerking in onze regio te realiseren.

Agenda van HI

 Agenda van onze partners en deelnemers

 

 

 

Terugblik op een succesvol jaarevent ZIE   

Holland Instrumentation organiseerde op dinsdag 26 maart 2019 haar jaarlijkse event ZIE. Het thema van ZIE 2019 was ‘Investeren in de hightech makers van morgen’. Dit jaar werd ZIE voor het eerst georganiseerd in de Duurzaamheidsfabriek te Dordrecht. Deze inspirerende omgeving bood het podium aan een aantal interessante sprekers, break out sessies, standhouders en natuurlijk de deelnemers zelf. Lees en kijk op onze website naar een terugblik op dit succesvolle event.

 

‘Connect’ connects young professionals and hightech companies

On the 19th of  March 2019, there was a great opportunity to “Connect” young professionals (from YIN), PME students & staff (TU Delft, Taylor association) and High-Tech companies (the HI members). YIN and Taylor have jointly organized the first “Connect” event to bring together those groups. On our website you can read a look back on this event.

 

 

Donderdag 23 mei: Workshop ‘The Innovation Matrix’: een pragmatische kijk op innovatie en Intellectueel Eigendom (IE)

Voor succesvolle innovatie hebben bijna alle bedrijven partners nodig. Gezamenlijk innoveren is de nieuwe standaard. In de workshop ‘The Innovation Matrix’ op 23 mei in de Digital Factory for Composites (DFC) in Den Haag, leer je welke innovatiemodellen het beste passen bij de samenwerking die jij zoekt. Je zult zien dat intellectueel eigendom (IE) geen noodzakelijk kwaad is maar juist een katalysator voor je businessmodel. Deze workshop is bedoeld voor HI-ondernemers en andere ondernemers in de hightech maakindustrie. Neem voor aanmelding of meer informatie contact op met Karin Huiberts via: k.huiberts@hollandinstrumentation.nl

 

HI Ondernemerspool: Meest risicovolle ondernemersfouten

Als ondernemer moet je belangrijke keuzes maken: opschalen of roeien met de riemen die je hebt? Financiële risico’s nemen of liever op safe spelen? Gemaakte keuzes die niet goed uitpakken zijn vaak overkomelijk: je leert ervan en doet het de volgende keer anders. Maar sommige keuzes hebben verstrekkende gevolgen. In de whitepaper ‘5 Meest risicovolle ondernemersfouten’ van Sprout leest u welke dit kunnen zijn.  

 

Nieuws van onze deelnemers

YesDelft! | Innoveren met Innocubes  

Technolution | Technolution bouwt breed inzetbare eenrichtingsweg voor data

InnovationQuarter | Opnieuw kiest groot aanal buitenlandse bedrijven voor Zuid Holland

SMITZH | SMITZH en Flanders Make ondertekenen samenwerkingsovereenkomst op Hannover Messe            

TU Delft | Team TU Delft in eindronde innovatiewedstrijd Airbus  

 

De activiteiten van HI worden mede mogelijk gemaakt door steun van de provincie Zuid-Holland.