menu-close

LinkedinTwitterFacebook

HI-Masterclass geeft ondernemers in de dop steun in de rug

 

“Als je wilt gaan ondernemen, ga dan eerst een paar jaar bij een baas werken om te leren van de fouten die je daar maakt, voordat je je eigen geld gaat verbranden.” Dat was één van de adviezen van Iwan de Waard (ExRobotics, ImProvia) tijdens de masterclass ondernemerschap die HI organiseerde op 3 juli 2018 in Rotterdam. 

 

  

 

 

Gastheer was Da Vinci Laboratory Solutions, dat complexe systemen ontwikkelt en bouwt voor chemische analyses.

 

 

 

 

 

 

De Waard twijfelde overigens of ondernemers in de dop zijn adviezen echt zullen opvolgen, want goede ondernemers zijn volgens hem vooral eigenwijze doorzetters. Maar toch gaf hij en ook Bart van Mierlo van S[&]T een aantal adviezen, gebaseerd op dure lessen bij eigen ondernemingen en spin-off bedrijven. Belangrijkste advies: stel een goed team samen. Zoek naar passie, expertise en senioriteit, zeker bij sales. Durf je onderneming te delen met ervaren mensen om kosten in de perken te houden en de mensen te binden aan je bedrijf. En laat mensen werken aan iets dat ze gaaf vinden.

 

 

 

 

Veertien ondernemers in de dop bespraken hun idee, van nieuw soort lagering dat geen stick kent en ook in vacuüm bruikbaar is tot Brainwave, een uitvinding van TNO om automatisch en objectief consumer experience volledig te meten. De Waard, Van Mierlo en Chris de Ruijter van Leap gaven hun ongezouten reactie èn hun complimenten. Ook onderling lieten de ondernemers-in-de-dop zich niet onbetuigd. 

 

 

 

HI (Holland Instrumentation), hèt platform voor de Hightech in West-Nederland, wil onder andere hightech ondernemerschap stimuleren. Daarvoor heeft HI een pool van 10 ervaren ondernemers in het leven geroepen, die via gastlezingen, masterclasses en één-op-één gesprekken het ondernemerschap stimuleren. Uniek is dat ervaren ondernemers om niet hun tijd beschikbaar stellen voor ieder die met een goed hightech plan komt en deelnemer van HI wil worden. De HI Masterclass is een succesformule die zeker zal worden herhaald. Kijk hier voor meer informatie over de HI-Entrepreneurspool.