menu-close

LinkedinTwitterFacebook

HI-bestuur proost op subsidietoekenning!

Met de subsidietoekenning vanuit de provincie Zuid-Holland kan HI ook de komende vier  jaar activiteiten organiseren om het hightech-ecosysteem in Zuid-Holland verder te versterken en zichtbaarder te maken. HI versterkt het hightech netwerk regionaal en sector-overstijgend samen met ondernemers, onderzoekers, onderwijs en overheden. Ook maakt HI dit netwerk in West-Nederland beter zichtbaar als partner voor samenwerking en investeringen. De subsidieaanvraag is in samenwerking met bestuurslid Bianca Duiverman van subsidieadviesbureau Leap uit Delft gerealiseerd.

HI bouwt aan het netwerk door het organiseren van regionale evenementen rondom thema’s die leven onder de deelnemers. Van het jaarevent ZIE, een landelijke vakbeurs en lezingenprogramma, tot besloten meetings als de HI-tea, Prof-meets-CTO en het netwerk van de toekomst: Young Instrumentation Network (YIN). Ook de website, digitale nieuwsbrief, LinkedIn en Twitter dragen bij aan de netwerkvorming. HI bouwt ook aan het netwerk tussen investeerders en ondernemers via ‘acces-to-capital’-events.

Met de Entrepreneurspool stimuleert HI ondernemerschap. Tien doorgewinterde ondernemers delen hun expertise op het gebied van High Tech Systemen en Materialen (HTSM) met startende ondernemers, of ondernemende werknemers. De pool organiseert masterclasses, gastlezingen en één-op-één gesprekken. Deze niet-commerciële activiteiten brengen ondernemersinitiatieven naar het volgende level.