menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

ZIE 2019 @ Dordrecht

  • Dit Agenda item is verlopen.
  • Dit Agenda is voorbij.

ZIE 2019 @ Dordrecht

maart 26, 2019 @ 13:00 - 18:30

Bezoek op dinsdag 26 maart hét jaarevent voor de hightech industrie in West-Nederland. Het thema van ZIE 2019 is ‘Investeren in de hightech makers van morgen’. Dit jaar wordt ZIE gehouden bij de Duurzaamheidsfabriek een prachtige locatie in het centraal gelegen Dordrecht. Ontmoet en laat u inspireren door professionals uit bedrijfsleven, kennisinstellingen, onderwijs en overheden. 

 

 

Dit jaar is het thema ‘Investeren in de hightech makers van morgen’. In 2019 richt ZIE haar pijlen op de mensen die alle ideeën en ontwerpen van bedrijven in de praktijk maken. We  gaan onder andere in op de rol van goed beroepsonderwijs en wat dat betekent voor onze bedrijven. Meld u aan via: info@hollandinstrumentation.nl

HI organiseert vier deelsessies waaraan bezoekers actief kunnen deelnemen. Op de beurs laten verschillende deelnemers en partners van HI zien wat ze te bieden hebben. En natuurlijk is er ook weer voldoende gelegenheid om te netwerken.

 

Programma

13:00 – 13:15

Opening – Voorzitter HI, André Boer

13:15 – 13:25

Gemeente Dordrecht – Wethouder Peter Heijkoop aan het woord over de mooie stad waar we dit jaar te gast zijn, en de mogelijkheden voor goed onderwijs.

 

13:25 – 14:10

Keynote speaker –  Diederik Samsom zet zich momenteel in voor duurzaamheid en het behalen van de klimaatdoelen. Hij benadrukt dat het beroepsonderwijs daar een sleutelrol in heeft. In zijn lezing zal hij ingaan op goed beroepsonderwijs passend bij de vraag in het Nederlandse bedrijfsleven.

 

14:10 – 14:45

Netwerkkoffie – Pauze en ruimte om te netwerken.

 

14:45 – 16:00

Breakout sessies op verschillende thema’s als innovatie en skills:

We willen graag met u ingaan op de vraag hoe MBO opleidingen en het bedrijfsleven meer aan elkaar kunnen hebben. Waar het om draait is dat goed geschoolde medewerkers met voldoende bagage, snel(ler) ingezet kunnen worden bij hightech bedrijven. Ter inspiratie geven we een rondleiding en laten zien  hoe dit in de Duurzaamheidsfabriek wordt aangepakt.

  • Slimme Maaktechnologie voor en door u | door Anton Duisterwinkel | SMITZH

Praat mee over de ontwikkeling en toepassingen van slimme maaktechnologie. Wilt u meer en beter kunnen produceren met uw huidige staf? Waar loopt u dan tegenaan? Welke technologie heeft u nodig of kunt u bieden? We horen het graag en kunnen het inpassen in een programma waarin Provincie Zuid-Holland en TNO samen ruim 6,5 miljoen euro gaan investeren voor de Zuid-Hollandse maakindustrie.

  • Mogelijkheden van 5G | door Paul Cobben | KPN

5G gaat een revolutie veroorzaken in connectiviteit. Snelheid, bandbreedte en vooral betrouwbaarheid zijn zoveel beter dan 4G dat industriële toepassingen voor het oprapen liggen. Deskundigen van KPN gaan met u in gesprek over wat 5G zo speciaal maakt en waar die kansen liggen – en wat u kunt doen en moet doen om uw producten klaar te maken voor 5G connectiviteit.

  • Robotica cursussen voor de smart industry in Zuid-Holland | door Eva Leurink | RoboAcademy

Heeft u kennis nodig of kunt u expertise bieden? Kom dan meepraten over de mogelijkheden van cursussen robotica voor uzelf of uw bedrijf. Steeds meer bedrijven zetten robots en automatiseringstechnologie in. Dat vraagt om nieuwe kennis en vaardigheden. De RoboAcademy, een initiatief van de Gemeente Delft, TU Delft, Robovalley, Robohouse en SAM|XL, bundelt kwalitatief hoogwaardige cursussen over robotica in Zuid-Holland. Zij brengen via een digitaal platform bestaand cursusaanbod van fieldlabs, (onderwijs)instellingen en bedrijven samen en coördineren de ontwikkeling van nieuwe cursussen.

16:00 – 16:45

‘Waarom hebben we het nog niet gedaan? – Tony Bosma van Extended Limits en bekend trendwatcher en futurist, blikt tenslotte op onnavolgbare wijze terug op deelsessies en geeft een doorkijkje in de toekomst. Bereid u voor op een confronterend en inspirerende afsluiting.

 

16:45 – 16:55

Afsluiting – André Boer en Daan Wortel (gastheer)

16:55 – 18:15

Netwerkborrel

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor ZIE 2019 via info@hollandinstrumentation.nl.

Datum, locatie en parkeren

ZIE 2019 is op dinsdag 26 maart in de Duurzaamheidsfabriek Dordrecht. Het programma van ZIE 2019 begint om 13:00 uur en wordt om 17:00 uur afgesloten met een netwerkborrel.

Hier vindt u de routebeschrijving naar het DaVinci college. U kunt in het blauwe vak waar betaald bij staat parkeren. Vanaf 17:00 uur staat er iemand bij de slagboom om u uit te laten rijden. Wilt u ZIE 2019  eerder verlaten, dan ontvangt u een uitrijmunt. Parkeren is dus gratis voor ZIE bezoekers. Een plekje in de buurt zoeken mag natuurlijk ook.

ZIE 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door deze sponsors:

 

 

ZIE wordt mede gefinancierd vanuit de MIT-subsidieregeling voor Netwerk-activiteiten via het TKI HTSM.

 

 

Gegevens

Datum:
maart 26, 2019
Tijd:
13:00 - 18:30
Categorie:
Hi Event

Locatie

Dordrecht
Duurzaamheidsfabriek Leerparkpromenade 50
Dordrecht, 3312KW Nederland
Website:
https://www.duurzaamheidsfabriek.nl/