menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

Zaken doen in Duitsland

  • Dit Agenda item is verlopen.
  • Dit Agenda is voorbij.

Zaken doen in Duitsland

7 juli @ 09:30 - 8 juli @ 10:15

Duitsland ligt letterlijk om de hoek. Wie naar ons buurland gaat, verwacht daardoor veelal niet al te grote verschillen met de eigen gewoonten en tradities. Bovendien is te Duitse taal verwant aan de onze, dus daar komt men wel uit. Laat dit nu net dé valkuil zijn voor wie zakendoet in Duitsland. De verschillen zijn klein en fijn, maar daardoor des te meer verborgen. Op woensdag 7 en donderdag 8 juli organiseert InnovationQuarter twee webinars over zaken den in Duitsland.

 

Veel Nederlandse ondernemers weten maar al te goed dat in Duitsland de zaken formeler gaan, men altijd moet “siezen” en dat “pünktlich” zijn zeer wordt gewaardeerd. En jazeker, een stropdas is nog steeds een vereiste voor de professionele eerste indruk. Gaat het om contractonderhandelingen, dan is het vaak nóg belangrijker om de verwachtingen van uw Duitse zakenpartner goed te kennen en hierop in te spelen. U wilt ten slotte heel graag de opdracht binnenhalen.

 Programma

woensdag 7 juli 2021
09:30 – 10:15 Duitse cultuur vanuit Nederlands oogpunt Tijdens deze sessie zoomen we in op de Duitse cultuur vanuit een Nederlands oogpunt. Waarom wil uw Duitse zakenpartner meer structuur, een gedetailleerdere planning én direct alle juridische kleine lettertjes vastleggen? Waar zitten de verschillen, waar moet u op letten en wat is de achtergrond van deze andere verwachtingen?
donderdag 8 juli 2021
09:30 – 10:15 Tien lessen voor een goed contract Uw product slaat aan bij uw Duitse zakenpartners. De eerste opdrachten kommen binnen. En dan? In deze sessie komen een aantal praktische tips aan bod om tot een goed contract te komen. De belangrijkste clausules voor uw leveringscontracten worden behandeld.

•    Wat als uw Duitse opdrachtgever uw algemene voorwaarden niet accepteert?
•    Uw Duitse opdrachtgever wil alleen naar Duits recht contracteren. Wat nu?
•    Hoe beperkt u de risico’s van de opdracht?
•    Let op met technische omschrijvingen van uw product
•    Waarom een garantie iets heel anders is dan een Duitse Garantie
•    Over het belang van een goede productaansprakelijkheidsverzekering
•    Afspraak is afspraak
•    Money, money, money …

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor deze webinars.

Gegevens

Begin:
7 juli @ 09:30
Einde:
8 juli @ 10:15
Categorie:
Agenda Tags:
,
Site:
https://events.innovationquarter.nl/zakendoeninduitsland/1273843

Organisator

InnovationQuarter

Locatie

Online