menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

Themasessie Exoskeletten en nieuwjaarsborrel

  • Dit Agenda item is verlopen.
  • Dit Agenda is voorbij.

Themasessie Exoskeletten en nieuwjaarsborrel

11 januari @ 15:30 - 18:00

Werknemers zijn het grootste kapitaal van elk bedrijf. Dat kapitaal beschermt u natuurlijk graag. Zijn er werknemers in uw bedrijf die regelmatig dezelfde fysiek zware handelingen moeten verrichten? Heeft u ook medewerkers die klagen over zwaar werk, of wilt u het ziekteverzuim verlagen, dan is dit een sessie voor u. Hierbij komt u meer te weten komt over exoskeletten. Zowel TNO als exoskeletten aanbieders Laevo en Skelex zullen aangeven wat de stand van zaken is. Daarnaast zullen ook een tweetal bedrijven die exoskeletten inzetten bij hun productieproces vertellen over hun ervaringen. Daarna zult u gelegenheid krijgen de exoskeletten uit te proberen. En dit alles in combinatie met een nieuwjaarsborrel voor de hightech maakindustrie in West-Nederland.

 

Exoskelet_EDV5116

 

Programma*

Leer meer over exoskeletten en deel uw ervaring met anderen:

  • 15:30 – inloop
  • 16:00 – start programma
  • 16:00-17:00 – thema sessie Exoskeletten met Michiel de Looze (TNO), incl. showcases door gebruikers van Laevo en Skelex met korte demo’s en discussie
  • 17:00 – start nieuwjaarsborrel met demo’s exoskeletten en cobots. Alle SMITZH en HI-partners zijn welkom om te kijken welke nieuwe technologie hun bedrijfsvoering efficiënter zou kunnen maken
  • 18:00 – afsluiting

*We zullen het event mogelijk aanpassen aan de dan geldende corona maatregelen.

 

De inzet van exoskeletten bij zwaar werk

Ondanks alle robotisering komt zwaar werk nog veel voor. Denk aan werken met gebogen rug, werken met geheven armen, tillen en dragen van lasten. Dit kan leiden tot lichamelijk ongemak en vermoeidheid, minder tevreden werknemers, onaantrekkelijkheid van functies, productiviteitsverlies,  gezondheidsklachten en verzuim. Risico’s kunnen worden verkleind door de werkplek te veranderen, door taakroulatie toe te passen of door automatisering. Wanneer dit niet mogelijk of haalbaar is, dan kan het gebruik van een exoskelet een goede strategie zijn.

Twee typen exoskeletten zijn:

  • exoskeletten die de romp ondersteunen (bij voorovergebogen werk of tillen)
  • exoskeletten die de armen ondersteunen en de schouder ontlasten (bij werk met geheven armen).

Tijdens het event wordt de state of the art van exoskeletten toegelicht door TNO. Hoe ver staat het nu met de ontwikkeling? In hoeverre zijn ze toepasbaar? Hoe effectief zijn ze? Twee exoskeletten van Laevo en Skelex zullen vervolgens worden gedemonstreerd. Praktische toepassingen ervan zullen worden besproken. Daarna zult u gelegenheid krijgen de exoskeletten uit te proberen.

Wanneer? 

Datum: 11 januari 2022 van 15:30 tot 18:00 uur
Locatie: RoboHouse, Julianalaan 67 in Delft

 

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor deze bijeenkomst.

Gegevens

Datum:
11 januari
Tijd:
15:30 - 18:00
Categorie:
Site:
https://downloads.smartindustry.nl/aanmelden-smitzh-nieuwjaarsborrel-themasessie-exoskeletten

Organisator

SMITZH

Locatie

Robohouse
Julianalaan 67
Delft, Nederland
+ Google Maps
Site:
https://robohouse.nl/contact/