menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

Themabijeenkomst ‘Digital Twin in Smart Industry’

  • Dit Agenda item is verlopen.
  • Dit Agenda is voorbij.

Themabijeenkomst ‘Digital Twin in Smart Industry’

september 12, 2019 @ 13:30 - 16:30

NEN organiseert op donderdagmiddag 12 september 2019 een themabijeenkomst ´Digital Twin in Smart Industry´. Tijdens deze middag wordt de Digital Twin technologie en de mogelijkheden voor Smart Industry uitgelegd. Ook de internationale standaardisatie ontwikkelingen en het belang en de inbreng van Nederland komt tijdens deze middag aan de orde. Belanghebbenden zijn van harte welkom.

 

 

 

Sneller, flexibel, op maat en met nul fouten produceren in een korte tijd is een groeiende wens van vele fabrikanten. Er zijn slimme fabrieken die een netwerk van productieprocessen en verbonden machines vormen. De fabrieken zijn voorzien van slimme sensoren die alles meten en verzamelen. Inzicht krijgen in het productieproces, visualisatie van de verzamelde data om fysieke problemen eerder op te sporen wordt steeds belangrijker. Hierdoor zijn de resultaten beter te voorspellen en uiteindelijk kunnen betere producten gebouwd worden.

 

Digital Twin de oplossing

Digital Twin biedt een oplossing voor het optimaliseren van productieprocessen. Als een virtuele representatie van de fysieke producten en bronnen is Digital Twin een prototype dat gebouwd en getest kan worden in een digitale omgeving. Door daarna de eigen fysieke tweeling te ‘volgen’, wordt het mogelijk om bijvoorbeeld afwijkingen in het productieproces te detecteren en voorspellend onderhoud te doen.

 

Aanmelden

De themabijeenkomst vindt plaats op donderdag 12 september (13.30 – 16.30 uur) bij NEN in Delft. Bent u geïnteresseerd, meld u dan aan via NEN Evenementen. Hier vindt u ook het programma.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de themabijeenkomst, deelname aan de Smart Industry Standaardisatie Platform (SISP), of over het normalisatieproces kunt u contact opnemen met Vlora Rexhepi – van der Pol, consultant Kennis & Informatiediensten, telefoon 015 2 690 153 of e-mail kid@nen.nl.

Lees het volledige bericht.

Gegevens

Datum:
september 12, 2019
Tijd:
13:30 - 16:30
Categorie:

Locatie

Delft