menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

Startbijeenkomst van het Platform Servitization

  • Dit Agenda item is verlopen.
  • Dit Agenda is voorbij.

Startbijeenkomst van het Platform Servitization

22 april 2021 @ 12:00 - 13:00

Het Platform Servitization wil bedrijven bijeen brengen die graag meer willen weten over servitization. Van oriëntatie op het thema tot exploitatie van een op servitization gericht businessmodel. Op donderdag 22 april 2021 gaat het platform om 12:00 uur van start met een informele kick-off. Tijdens deze startbijeenkomst wordt een korte toelichting gegeven op het onderwerp smart servitization: daarin worden de mogelijkheden van expontentiële digitale technologie gekoppeld aan de verschillende stappen in het servitization groeimodel. Tevens inventariseren we welke onderwerpen binnen het thema servitization bijzondere belangstelling verdienen zodat wij in volgende bijeenkomsten daar gericht een programma voor kunnen samenstellen. Wilt u de mogelijkheden van product gerelateerde diensten voor uw bedrijf onderzoeken of meer weten over Servitization, meldt u dan aan voor deze sessie.

 

 

Wat is het Platform Servitization? 

Steeds meer bedrijven in de maakindustrie ontdekken dat hun klanten naast de geleverde machines en apparaten ook behoefte hebben aan verschillende vormen van aan het product gerelateerde dienstverlening. Vaak in de vorm van onderhoud, maar steeds vaker ook in de vorm van ondersteuning bij het gebruik van het product. Dit toevoegen van diensten aan het (fysieke) product (het creëren van product-dienst combinaties) wordt ook wel servitization genoemd.

Soms worden de diensten door het eigen bedrijf geleverd (zoals bij onderhoud) maar steeds vaker wordt voor de dienstverlening ook een beroep gedaan op andere bedrijven in de keten. In dat laatste geval moet er worden samengewerkt aan het ontwikkelen en leveren van de combinatie van producten en diensten die de klant graag wil hebben. Het eigen product is dan een onderdeel geworden van een breder product-service-system (PSS) dat de klant koopt.

In beide gevallen is het belangrijk dat het bedrijf zorgt voor een goed businessmodel met daarin een voor het bedrijf gunstig verdienmodel. Om bedrijven te ondersteunen bij het verkennen van de mogelijkheden van servitization heeft het Kenniscentrum Business Innovation van de Hogeschool Rotterdam samen met HI, FME, Koninklijke Metaalunie en SMITZH een platform opgericht waar samen met het bedrijfsleven kennis wordt gedeeld en ervaringen worden uitgewisseld.

Agenda

12:00 – 12:05 – Welkom

12:05 – 12:15 – Deelnemers stellen zich kort voor

12:15 – 12:30 – Smart Servitization: de kansen van digitale technologie

12:30 – 12:55 – Brainstorm: topics of interest – samenstellen top 5

12:55 – 13:00 – Warp-Up en afronding: tot de volgende keer!

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor deze kick-off  meeting op donderdag 22 april tussen 12:00-13:00 uur.

Gegevens

Datum:
22 april 2021
Tijd:
12:00 - 13:00
Categorie:
Hi Event
Site:
https://sway.office.com/7qIZwAVgSNWKWBXR