menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

Ronde tafel: aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt

  • Dit Agenda item is verlopen.
  • Dit Agenda is voorbij.

Ronde tafel: aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt

oktober 1, 2018 @ 16:00 - 19:00

Hoe kom je blijvend aan gekwalificeerd en voldoende personeel? Dat is dè vraag voor veel ondernemers en die vraag is zo nijpend geworden dat ook de Economic Board Zuid-Holland (EBZ) zich erop heeft geworpen. De EBZ heeft Birch Consultants gevraagd om de situatie in kaart te brengen. Want deze vraag remt veel ondernemingen in hun groei – en dat terwijl er nog veel mensen zonder werk zitten in onze regio. Op 1 oktober organiseert SMITZH in Den Haag een ronde tafel over dit onderwerp.

 

 

 

Wil jij graag in gesprek met experts en andere geïnteresseerden over dit onderwerp? Ben je geïnteresseerd in de onderzoeksresultaten van Birch Consultants? Doe dan mee met de rondetafel op 1 oktober over een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Wij nodigen je graag uit om op dit thema door te praten, met als doel een structurele oplossing te vinden om de afstemming van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in Zuid-Holland te verbeteren. De hypothese is nu dat een grote uitdaging ligt bij om- en bijscholing van bestaand personeel, met name in het MKB op mbo en hbo niveau. Aan de hand van een aantal stellingen uit de whitepaper Leren voor vakmensen 4.0 willen we, interactief, deze hypothese toetsen en oplossingsrichtingen vinden die bedrijven echt helpen. Namens SMITZH zal Anton Duisterwinkel aanwezig zijn, tevens de auteur van de whitepaper.

 

Programma en tijdstip

  • Opening
  • Korte toelichting bij onderzoek human capital Zuid-Holland (analyse van knelpunten, situatie beroepsbevolking Zuid-Holland etc.)
  • Wat mogen we als Zuid-Holland ambiëren? Vooruit kijken aan de hand van stellingen uit het whitepaper.
  • Succesvolle initiatieven en suggesties voor verbetering

Omdat we begrijpen dat je een volle agenda hebt, hebben we speciaal voor het tijdstip van 16.00-19.00 uur gekozen en zorgen we voor een lichte avondmaaltijd. De locatie is gunstig te bereiken en beschikt over voldoende gratis parkeergelegenheid. Mocht het helaas toch niet lukken om aanwezig te zijn; maar ben je wel geïnteresseerd? Dan komen wij ook graag met jou in contact. Je kunt een mail sturen naar Corine Bos van Birch Consultants voor meer informatie. Aanmelden voor de ronde tafel kan ook door haar een mail te sturen. We horen het graag uiterlijk 27 september als je wilt deelnemen, in verband met de maaltijd die wordt verzorgd. Hopelijk tot dan!

 

Locatie

Promolding BV  – Adres: Laan van Ypenburg 108; Den Haag

 

Gegevens

Datum:
oktober 1, 2018
Tijd:
16:00 - 19:00
Categorie: