menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

Prof meets CTO @ ARCNL

  • Dit Agenda item is verlopen.
  • Dit Agenda is voorbij.

Prof meets CTO @ ARCNL

oktober 13, 2017 @ 15:30 - 18:30

Prof meets CTO @ Amsterdam

 

Op 13 oktober organiseert Holland Instrumentation weer een Prof meets CTO bijeenkomst. Deze aflevering in de succesvolle serie van Holland Instrumentation (www.hollandinstrumentation.nl) wordt gehouden bij ARCNL, het Advanced Research Center for Nanolithography, op het Amsterdam Science Park (ASP – www.amsterdamsciencepark.nl). Voor velen is het een verrassing hoeveel high-tech ontwikkelingen er op het ASP te vinden zijn. We hebben een bijzonder programma dat het brede technologieveld uit deze regio representeert. De fundamenteel wetenschappelijke ontwikkelingen vanuit UVA, VU, ARCNL en AMOLF en de innovatieve productontwikkeling bij de start-ups die uit deze researchorganisaties voortkomen, staan hierbij centraal.

 

 

 

Het programma neemt twee specifieke elementen onder de loep, waarin Nederland een koppositie inneemt. Het eerste betreft onderzoek en toepassing van zogenaamde nanofotonica – de manipulatie en toepassing van licht op de nanometerschaal. Niet alleen vormt dit een inspirerend onderzoeksterrein, maar het vormt ook een bron van uiteenlopende, nieuwe technieken en producten. De tweede combinatie van onderzoek en industrie betreft zaad- en plantveredeling. Op dit terrein wordt veel onderzoek gedaan bij de UvA, terwijl er een grote concentratie van verwante industrie te vinden is in Noord Holland, deels gebundeld in Seed Valley.

 

De ‘Prof’s’

Prof. Albert Polman (AMOLF) – Hoofd programma “Light management in new photovoltaic materials”, AMOLF, www.amolf.nl

Op slimme manier gebruik makend van nanophotonics, d.w.z. het managen van licht op de nanometer-schaal, legt Polman met zijn team de basis voor de zonnecellen van de toekomst.

 

Prof. Daniel Bonn (UVA) – Hoogleraar Complexe Vloeistoffen, UvA, www.uva.nl 

Het onderzoek van Bonn beslaat een zeer breed scala aan onderwerpen zoals contactvorming, wrijving, het uiteenspatten van druppels en de kristallisatie van zout, waarin de hoofdrol telkens wordt gespeeld door complexe vloeistoffen en zachte materie.

 

Dr. Stefan Witte (ARCNL en VU) – Werkgroepleider “EUV Generation and Imaging Group”, ARCNL, www.arcnl.nl

Witte is een expert op het terrein van zogenaamde lensvrije microscopie, een revolutionaire techniek geheel zonder lenzen om scherpe afbeeldingen te maken.

 

Prof. Christa Testerink (UVA) – Hoogleraar Plantencelbiologie, UvA, www.uva.nl

Het onderzoek van Testerink richt zich op stressreacties van planten en de processen die daarbij op het niveau van de cel een rol spelen. Het gaat daarbij om vragen als: hoe is signaaltransductie georganiseerd in de cel en hoe leiden deze signalen tot veranderingen in de ontwikkeling van planten en tot stresstolerantie?

               

De ‘CTO’s’

Dr. Olivier HeyningCEO LUMICKS, Capture Molecular Interactions, http://www.lumicks.com

Deze jonge spin-off van de VU is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van geavanceerde instrumentatie voor single-molecule experimenten, zoals Optical Tweezers – Fluorescence Microscopy.

 

Dr. Bram BouwensCIO Sensiflex, www.sensiflex.eu

Deze spin-off ‘in de kinderschoenen’ van Nikhef heeft een uiterst nauwkeurig systeem ontwikkeld voor het meten van relatieve posities en orientaties, dat gebruikt kan worden voor o.a. het monitoren van constructies, zoals gebouwen, bruggen en tunnels.

 

Drs. Joost VerbeekResearcher Enza Zaden, www.enzazaden.com

Enza is een internationaal groenteveredelingsbedrijf. Om de beste kwaliteit zaad te kunnen leveren ontwikkelt Enza Zaden zelf technologie, maar zoekt ook samenwerking met experts op het gebied van technologie, toepasbaar op zaad- of plantanalyse, (phenotyping), automatisering- en robotica, en data analyse.

 

Dr. Erik MandersCTO Confocal, www.confocal.nl

Confocal is een succesvolle Amsterdamse start up die op basis van de ReScan-technologie een module heeft ontwikkeld die elke fluorescentie-microscoop tegen beperkte kosten een aanzienlijke verbetering in gevoeligheid en resolutie kan geven.

 

Erwin CardolProgrammamanager Seed Valley, www.seedvalley.nl

Noord-Holland is een internationaal centrum voor plantveredeling en zaadtechnologie. Tientallen innovatieve bedrijven ontwikkelen betere tuinbouwzaden voor de groente- en sierbloementeelt en vormen samen een vooraanstaande tak van de Nederlandse high-tech industrie, die zich onderscheidt door kwaliteit en innovatie in plantveredeling en door handling- en analysetechnologieën. Seed Valley is de netwerkorganisatie voor deze industrie.

 

Het programma start om 15:30 uur met een korte introductie door gastheer Prof. Joost Frenken over ARCNL (www.arcnl.nl) en wordt afgesloten met een borrel met ruime gelegenheid tot napraten en netwerken.

 

Locatie en aanmelden

ARCNL, Science Park 110, 1098 XG Amsterdam.

U kunt zich hier voor dit event aanmelden.

 

Gegevens

Datum:
oktober 13, 2017
Tijd:
15:30 - 18:30
Categorie:
Hi Event