menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

Online kennissessie Flexible Manufacturing

  • Dit Agenda item is verlopen.
  • Dit Agenda is voorbij.

Online kennissessie Flexible Manufacturing

14 april 2021 @ 16:00 - 17:00

Hoe draagt flexible manufacturing bij aan een goedkopere, duurzamere en klantspecfieke manier van produceren? Wat zijn de voordelen en hoe zorgt u dat het in uw maakbedrijf geïmplementeerd wordt? Op 14 april organiseert TNO van 16:00 uur tot 17:00 uur een online kennissessie: ‘Flexible Manufacturing – Van theorie naar praktijk’. In deze sessie worden een aantal vragen die leven bij ondernemers, door TNO beantwoord aan de hand van use cases.

Wat is Flexible Manufacturing?

Flexible Manufacturing gaat over het produceren van kleine series en complexe producten in grote variëteit, door de inzet van automatisering. Daarbij wordt vaak gekeken naar het robotiseren van activiteiten zoals lassen, kanten of automatisch afbramen en dergelijke. Flexible Manufacturing draagt zo bij aan de verlaging van de kosten en is gericht op foutloze productie (zero defect) met zo min mogelijk omsteltijd (zero programming). Het biedt daarmee de mogelijkheid om klantspecifiek en op termijn goedkoper en duurzamer te produceren.

Kennissessie

Ondanks dat de winst groot kan zijn, komt het in veel gevallen moeizaam van de grond en het onderwerp roept voor veel ondernemers nog veel vragen op zoals:

  • Weegt de investering in technologie wel op tegen de voordelen?
  • Wat te doen als er flexibiliteit wordt gevraagd in de vorm van korte series en frequente wisseling van robottaken?
  • Hoe voorkom je dat het herprogrammeren van robots ten koste gaat van de  productiviteit?
  • Hoe voorkom je dat taken toch weer handmatig uitgevoerd worden en de robots een groot deel van de tijd ongebruikt blijven?

Oplossingen voor deze vragen worden de laatste jaren vaak gezocht in ontwikkelingen die het handmatig programmeren van robots sterk reduceren, bijvoorbeeld met allerlei off-line programming tools. Dat helpt uiteraard, maar het kan nog efficiënter met behulp van het automatisch programmeren van de robot met een minimum aan menselijke interventie.

Diverse use cases die TNO samen met innovatieve maakbedrijven heeft uitgevoerd, hebben deze mogelijkheden bewezen. In de online kennissessie op 14 april, wordt door de experts van TNO nader ingegaan op de bovenstaande vragen en worden handreikingen geboden om Flexible Manufacturing in de dagelijkse praktijk te bevorderen.

 

Voor wie?

Deze sessies zijn bedoeld voor mkb-maakbedrijven uit Zuid-Holland.

 

Het programma

De online kennissessie Flexible Manufacturing is op woensdag 14 april tussen 16:00 en 17:00 uur. Het progamma is als volgt:

  • 16.00 uur : Introductie
  • 16:10 uur : Demonstratie use case
  • 16:20 uur : Interactieve discussie
  • 16:50 uur : Wrap up

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor deze kennissessie. Zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen sturen wij u uiterlijk 1 dag voor aanvang de link voor deelname aan de sessie.

Voor vragen graag contact opnemen met: claire.stolwijk@tno.nl

Gegevens

Datum:
14 april 2021
Tijd:
16:00 - 17:00
Categorie:
Hi Event

Organisator

SMITZH

Locatie

Online