menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

Online HI Speedtrack: Topologie Optimalisatie

  • Dit Agenda item is verlopen.
  • Dit Agenda is voorbij.

Online HI Speedtrack: Topologie Optimalisatie

6 oktober 2020 @ 09:00 - 09:30

Agenda Navigatie

Met de matching activiteit ‘HI Speedtracks’ werken we aan het zichtbaar maken en activeren van kennisdeling. Zo brengen we partijen bij elkaar op innovatieve inhoud, en activeren we het matchmaking tussen onze leden en kennisinstellingen. Wij nemen u in drie korte online sessies op 6 oktober, 5 november en 8 december mee in de actuele ontwikkelingen die plaatsvinden in onze regio.

 

 

HI Speedtrack 6 oktober

De HI Speedtrack van 6 oktober heeft als thema ‘Topologie Optimalisatie: computers genereren optimale ontwerpen’.

Traditioneel worden systemen en componenten ontworpen via een min of meer gestructureerde methode, waarbij functies worden onderkend en oplossingen worden bedacht voor die functies, die vervolgens worden samengebracht in een machine. Wat als we de vorm van een component eens kunnen laten genereren door de computer? Stel dat je als ontwerper alleen de ruimte aangeeft waarin de component moet passen, en de randvoorwaarden aangeeft die je wilt stellen aan het ontwerp? Stel dat de computer vervolgens een ontwerp genereert dat niet alleen de functie vervult, maar ook geoptimaliseerd is, en ook nog maakbaar is? Topologie Optimalisatie (TO) is een techniek die die belofte in zich heeft.

In deze HI Speedtrack wordt door Prof. Dr. Ir. Fred van Keulen en Dr. Ir. Mathijs Langeaar van de TU Delft de werking van Topologie Optimalisatie uitgelegd. Daarnaast geven ze voorbeelden van ontwerpen die hiermee tot stand zijn gebracht vanuit verschillende domeinen: mechanisch, kinematisch en thermisch.

U kunt zich hier aanmelden voor dit online event op 6 oktober en de volgende twee online HI Speedtrack events. Na aanmelding ontvangt u de link naar de online meeting.

Wij hopen u bij de HI Speedtracks te mogen ontmoeten!

 

Gegevens

Datum:
6 oktober 2020
Tijd:
09:00 - 09:30
Categorie:
Hi Event
Site:
https://docs.google.com/forms/d/1eRRNogT9SWdcR-rt_lhInfgryWGk9MxHImTx5-Qin0w/edit

Locatie

Online

Organisator

HI (Holland Instrumentation)