menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

NATO Innovation Challenge Spring 2020

  • Dit Agenda item is verlopen.
  • Dit Agenda is voorbij.

NATO Innovation Challenge Spring 2020

5 mei 2020 @ 00:00 - 22 mei 2020 @ 23:59

Een belangrijke taak van de NATO is het bieden van veiligheid, een gezonde omgeving en ondersteuning aan hulpverleners tijdens een wereldwijde noodsituatie. De huidige uitbraak van het COVID-19 virus toont nogmaals aan hoe belangrijk het is dat onze hulpverleners voorzien zijn van de juiste kennis en het beste materiaal. Op dit moment is er vraag naar real-time informatievoorzieningen die de hulpverlening kunnen verbeteren en versnellen. De NATO is daarom samen met het Ministerie van Defensie op zoek naar startups en scale-ups, gevestigd in een van de NATO lidstaten, die hierbij willen helpen. Aanmelden en het insturen van een (Engelstalig) conceptidee of productvoorstel kan tot 5 mei 2020, vervolgens zal op 15 mei de selectie van de beste 10 ideeën bekend gemaakt worden. De 10 geselecteerde bedrijven kunnen dan hun idee verder uitwerken om e.e.a. tijdens de (virtuele) Pitch Day op 17 juni te presenteren voor een groot (online) publiek.

 

 

 

Challenge

Deze zoektocht, de NATO Innovation Challenge, wordt sinds 2017 halfjaarlijks door een ander NATO-lid georganiseerd. De challenge biedt een scala aan unieke samenwerkingsmogelijkheden en geeft toegang tot het brede NATO-netwerk. Deze challenge wordt dit voorjaar door en in Nederland georganiseerd. Dit jaar zijn we specifiek op zoek naar innovatieve real-time informatie- en communicatieoplossingen die hulpverleners ondersteunen bij het vinden van de juiste informatie en het maken van beslissingen. De oplossingen moeten aansluiten bij de onderstaande concrete behoeften.

Real-time situatie dashboard:

·         Het verzamelen, sorteren en onderscheiden van relevante informatie

·         Het geautomatiseerd onderscheid maken tussen juiste en valse informatie

·         Het voorspellen van ontwikkelingen en trends zodat daar direct op geanticipeerd kan worden

·         Het bepalen van de optimale inzet

Ondersteuning van hulpeenheden:

·         Het actief communiceren met grondteams op een robuuste en zeer veilige manier

·         Het brengen en halen van personen en (grote) voorraden in dichtbevolkte gebieden

 

Pitch Day

Aanmelden en het insturen van een (Engelstalig) conceptidee of productvoorstel kan tot 5 mei 2020, vervolgens zal op 15 mei de selectie van de beste 10 ideeën bekend gemaakt worden. De 10 geselecteerde bedrijven kunnen dan hun idee verder uitwerken om e.e.a. tijdens de (virtuele) Pitch Day op 17 juni te presenteren voor een groot (online) publiek.  Een internationale jury zal aan het einde van de Pitch Day de winnaar van de NATO Innovation Challenge bekend maken.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over de NATO Innovation Challenge is hier (https://getinthering.co/nato2020)  te vinden. Het is tevens mogelijk om startups voor te stellen via deze website. Aanmelden kan hier.

Gegevens

Begin:
5 mei 2020 @ 00:00
Einde:
22 mei 2020 @ 23:59
Categorie: