menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

Najaarsevenement ‘High Tech voor de Toekomst’

 • Dit Agenda item is verlopen.
 • Dit Agenda is voorbij.

Najaarsevenement ‘High Tech voor de Toekomst’

november 5, 2019 @ 13:30 - 18:00

Op dinsdagmiddag 5 november 2019 geeft Holland High Tech in Eindhoven, handen en voeten aan het nieuwe topsectorenbeleid met 25 maatschappelijke missies. Welke technologieën en innovaties mogen daarin volgens u niet ontbreken? Ook de technologie zelf komt uitgebreid aan bod. Zo gaan ze in gesprek met vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen over de winst van samenwerken, specifiek op 5G en digitale twin. En kunt u luisteren naar een keynote van Ronald Hanson (TU Delft – QuTech) over de revolutie die quantumtechnologie teweeg gaat brengen.

 

 

 

Wat kunt u verwachten?

 • Een inspirerende keynote van quantumfysicus Ronald Hanson;
 • Twee succesverhalen van publiek-privaat samenwerken op hightech:
  – 5G communicatie
  Het communicatiesysteem 5G wordt binnenkort uitgerold in Nederland en markeert een revolutie in datasnelheden en gebruiksmogelijkheden. Prof.dr.ir. Bart Smolders (TU Eindhoven) vertelt over de laatste technologische innovaties en laat met zijn partners Marcel Geurts (NXP) en Nico Baken (KPN) zien wat de winst is van het samenwerken tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven.
  – Digital Twin
  Complexe industriële processen worden tegenwoordig ontworpen via een digitale simulatieomgeving, een digital twin. Wouter Leibbrandt van ESI (TNO) en Hans Onvlee van ASML leggen nut en noodzaak uit van deze nieuwe technologie en hoe zij samen werken aan geavanceerde toepassingen.
 • Parallele sessies
  Vijf sessies uitgesplitst naar de vijf maatschappelijke thema’s van het topsectorenbeleid. Bedrijven en wetenschappers wordt gevraagd technologieën en innovaties aan te dragen die passen binnen deze thema’s. We moedigen vorming van onderzoeksprogramma’s aan.
 • Volop netwerktijd, zowel tussentijds als aan het eind van het programma.

 

Meer over de parallelsessies

In de parallelsessies wil Holland High Tech -als vervolg op het Najaarsevenement 2018- stappen maken  met de invulling van het nieuwe topsectorenbeleid. U kunt kiezen uit vijf parallelsessies waarin de ministeries u per maatschappelijk thema bijpraten over de missies voor de toekomst. Daarna krijgt de wetenschap de vloer met inspirerende pitches voor nieuw onderzoek. Het publiek bespreekt en verrijkt de voorstellen, de HTSM roadmaps positioneren cruciale technologieën en er is gelegenheid tot coalitievorming voor toekomstige onderzoeksprogramma’s.

 

Topsectorenbeleid

Het afgelopen jaar hebben de topsectoren gewerkt aan een missiegedreven innovatiebeleid met 25 missies voor de toekomst van Nederland.  De missies richten zich op een klimaatbestendig, waterrobuust, duurzaam, gezond en veilig Nederland.
Centraal in dit beleid staan sleuteltechnologieën en de volgende vijf maatschappelijke thema’s: (1) Energietransitie & duurzaamheid, (2) Landbouw, water & voedsel, (3) Gezondheid & zorg, en (4) Veiligheid en (5) Mobiliteit. Het resultaat van dit werk is te lezen in nieuwe Kennis en Innovatie agenda’s (KIA’s) die dit najaar gepresenteerd worden.

 

Wetenschapspitches

Holland High Tech ondersteunt het nieuwe topsectorenbeleid en organiseert in dat kader de HiTMaT call (Connecting High Tech pps in Maatschappelijke Thema’s); een open call waarin wetenschappers een onderzoeksbedrag van € 25.000,- kunnen winnen om een groter publiek-privaat samenwerkingsvoorstel uit te werken dat past bij de topsector HTSM en een van de maatschappelijke thema’s.

De finale vindt plaats tijdens ons Najaarsevenement waar elke kandidaat zijn idee mag pitchen voor een commissie met deskundigen uit het HTSM-veld. De toekenning van de prijzen is tijdens het NWO Teknowlogy festival.

 

Verder lezen

 

Data, locatie en aanmelden

Het najaarsevenement ‘High Tech voor de Toekomst’ is op dinsdag 5 november 2019 tussen 13.30-18.00 uur op de High Tech Campus in Eindhoven. U kunt zich hier aanmelden.

Gegevens

Datum:
november 5, 2019
Tijd:
13:30 - 18:00
Categorie: