menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

iTanks iBrainstorm Data en Eigenaarschap

  • Dit Agenda item is verlopen.
  • Dit Agenda is voorbij.

iTanks iBrainstorm Data en Eigenaarschap

25 mei @ 09:00 - 10:00

Op 25 mei organiseert iTanks van 09.00-10.00 uur een online iBrainstorm over Data en Eigenaarschap. Data is voor veel processen een nieuwe grondstof. Bijvoorbeeld voor het optimaliseren van logistieke, -productie of onderhoudsprocessen. Maar de huidige wetgeving bepaalt niets over eigendom van data. Daar hebben opdrachtgevers, dienstverleners en andere stakeholders vast wél een mening over. Maar hoe zit dat nu?

Wat moet je doen als er data wordt gegenereerd met jouw installaties en hoe zit het met de verrijkte data die je als dienstverlener daar mee maakt? Het lijkt er op dat dit in veel situaties niet goed is geregeld. En dat terwijl deze data écht van toegevoegde waarde is op veel plaatsen in de industriële waardeketens.

Voorbeeld: Een assetowner besteedt het onderhoud aan zijn installaties uit in een contract van vier jaar. Daarvoor stelt de asset owner een dataset beschikbaar aan de aannemer die de klus gaat klaren. In de vier jaar bouwt de aannemer verder op de dataset, verrijkt deze met onderhouds- en andere gegevens en levert de diensten die in het contract zijn afgesproken. Na vier jaar kiest de opdrachtgever om het werkpakket weer op de markt te brengen. Van wie is dan de (verrijkte) dataset die voor de assets is opgebouwd?

Bij de iTanks iBrainstorm Data en Eigenaarschap kijken we met mr. Hub Dohmen naar dit soort kwesties. Dohmen is gespecialiseerd in dit soort vraagstukken en kan helpen om de zaken goed te regelen voordat het tot conflicten leidt.

Kijk hier voor meer informatie over het programma en aanmelden.

 

Gegevens

Datum:
25 mei
Tijd:
09:00 - 10:00
Categorie: