menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

Internet of Things Days Rotterdam 2021

  • Dit Agenda item is verlopen.
  • Dit Agenda is voorbij.

Internet of Things Days Rotterdam 2021

6 april 2021 @ 08:00 - 9 april 2021 @ 17:00

Hogeschool Rotterdam organiseert van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 april de International Internet of Things DaysEen online programma vol interessante workshops, boeiende rondetafelgesprekken, aansprekende lezingen en projectpresentaties over het thema Truth or Data? Daarnaast vindt er een uitdagende hackathon ‘Truth of Data!’ plaats. Het programma is gericht op ondernemers, beleidsmakers, experts, onderzoekers, docenten en studenten. Het programma wordt live gestreamd vanaf een unieke locatie, namelijk; de Loft RDM Next. Vanaf het eventplatform kun je interactief deelnemen aan de verschillende onderdelen van het programma.

 

 

Truth or Data?

De week is verdeeld in verschillende thema’s. Op dinsdag is het thema ethiek, op woensdag gaat het over kwaliteit van data, donderdag staat het perspectief van ondernemers centraal. Donderdag wordt bovendien een online sessie aangeboden in samenwerking met het Hogeschool Rotterdam brede programma AI en Ethiek. Thema daarvan is de rol van het hoger beroepsonderwijs in innovatie met kunstmatige intelligentie. Vrijdag gaat het over de rol van ontwerpers in de datasamenleving. Op die dag worden ook de resultaten van de hackathon ‘Truth of Data’ gepresenteerd.

Creating 010 heeft een keur van sprekers kunnen vastleggen. Daarnaast werken tal van professionals, onderzoekers en docenten mee aan verschillende projectpresentaties en workshops.

Hackaton ‘Truth of Data’

Deelnemers worden uitgenodigd om een oplossing te vinden voor het issue dat data kan leiden tot problemen of dat data actief misbruikt wordt. Hoe kunnen we de integriteit van data waarborgen? Wat kunnen we doen tegen ‘fake news’? Hoeveel invloed kun je uitoefenen op het wel of niet verspreiden van (jouw) data? Wanneer is data, of nieuws, belangrijker dan privacy? Of wanneer juist niet?  “Hoe beschermen we de maatschappij tegen beïnvloeding door non-informatie?”  Tijdens deze week worden er voor de deelnemers diverse online bijeenkomsten georganiseerd; een pubquiz, virtuele escaperoom en meer.

Internet of Things Rotterdam wordt afgesloten met de hackathon pitches, prijsuitreiking voor het beste ‘Truth of Data’-concept en een virtuele netwerkborrel.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden. 

Gegevens

Begin:
6 april 2021 @ 08:00
Einde:
9 april 2021 @ 17:00
Categorie:
Site:
https://www.aanmelder.nl/iotrotterdam

Organisator

Hogeschool Rotterdam

Locatie

Online