menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

Hands-on workshop: data analytics

  • Dit Agenda item is verlopen.
  • Dit Agenda is voorbij.

Hands-on workshop: data analytics

2 juli @ 13:00 - 17:00

Apparaten, systemen en processen vormen de bron van een onmetelijke hoeveelheid data. Maar hoe haal je die eruit? Hoe schoon je datasets op? Hoe duidt je de gegevens en hoe zet je ze vervolgens om tot waardevolle informatie waar je ook écht iets mee kunt? Op vrijdag 2 juli tussen 14:00 en 16:00 uur organiseert de Duurzaamheidsfabriek de workshop Data Analytics. Hierin laten ze u zien hoe u van data naar kennis en toepassing gaat, en gaat u ook zelf aan de slag met het analyseren van data.

 

 

Wat en voor wie?

De workshop is bedoeld voor iedereen met enige affiniteit met data en bij voorkeur ook al enige basiskennis. Ook voor meer gevorderde data-analisten is de workshop interessant vanwege de unieke use-case en de vernieuwende tooling en methodieken die we toepassen.

We nemen je mee in een aantal voorbeeldcases uit de praktijk in verschillende domeinen, waarbij de analyse van data heeft geleid tot verbeteringen in processen en systemen.  Vervolgens ga je het merendeel van de workshop zelf hands-on aan de slag om met behulp van verschillende tools een aantal datasets te analyseren.

De ‘real life’ datasets in deze workshop worden in de Duurzaamheidsfabriek gegenereerd uit het Flow Centre of Excellence. Deelnemers aan de on-site sessie starten de workshop met een bezoek aan dit flowcenter, een opstelling uit de procesindustrie. Dit is echter niet essentieel om vervolgens met de data aan de slag te gaan. Daarbij gaan we op zoek naar procesverbetering door, met behulp van de data, vervuiling en verstoppingen in de leidingen te detecteren. Ook leren we de analyses te automatiseren tot een continue monitoring van het systeem. Deze skills zijn breed toepasbaar, ook in andere sectoren.

Praktische info

De workshop wordt tegelijkertijd online en on-site gegeven op 2 juli as. Online starten we om 14:00 uur en duurt de workshop tot 16.00 uur. On-site starten we drie kwartier eerder en is er na afloop nog mogelijkheid voor een drankje en een hapje.
Agenda

13.15 – 13:50

Ontvangst on-site groep in Duurzaamheidsfabriek + sessie op Xcaliber

14:00 – 14:10

Start online sessie met introductie door Timon Jongkind

14:10 – 14:30

Masterclass data analytics door Bram Bloks

14:30 – 15:30

Hands-on aan de slag met use-case

15.30 – 15.45

Wrap-up

15:45 – 16:00

Q&A & outro

16:00 – 17:00

Drankje/hapje met on-site deelnemers

Aanmelden

Aanmelden kan door een mail te sturen naar technohub@duurzaamheidsfabriek.nl. Geef daarbij aan of je on-site of online wil deelnemen aan de workshop.

Gegevens

Datum:
2 juli
Tijd:
13:00 - 17:00
Categorie:
Agenda Tags:
, ,

Organisator

Duurzaamheidsfabriek

Locatie

Dordrecht
Leerparkpromenade 50
Dordrecht, 3313 KW Nederland
+ Google Maps
Site:
https://www.duurzaamheidsfabriek.nl/