menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

FME Live: Innoveer je uit de crisis

  • Dit Agenda item is verlopen.
  • Dit Agenda is voorbij.

FME Live: Innoveer je uit de crisis

3 juli 2020 @ 11:00 - 12:00

Vrijdag 3 juli organiseert FME – exclusief voor FME-leden – een interactief en inspirerend webinar met econoom en journalist Mathijs Bouman. Hij deelt zijn inzichten over hoe onze sector zo snel mogelijk weer boven komt drijven en sterker dan ooit uit de crisis komt. Ook vertellen twee inspirerende ondernemers, Herman van Bolhuis (3D Makerszone) en Koen Driessen (Vanderlande), over hoe zij omgegaan zijn met de coronacrisis en hoe zij in deze tijd met hun bedrijf juist hebben geïnnoveerd, om er zo sterker uit te komen.

 

 

 

 

Mathijs Bouman

Mathijs 285.png

 

  • De economie is niet kapot, voor het eind van dit jaar zal de productie flink stijgen en de werkloosheid dalen.
  • Niet de lockdown, maar de uitbraak van het COVID-19 virus zelf zorgt voor de recessie; angst voor corona maakt bedrijven terughoudend en doodsbange consumenten winkelen niet.
  • De ondernemer in de techsector moet nú ambitieuze plannen maken en het personeel verder opleiden. Net zoals bij de Formule 1: als de ‘safety car’ iedereen verplicht om langzamer te rijden, maken de coureurs een pitstop voor nieuwe banden.

Aldus Mathijs Bouman, columnist bij Het Financieele Dagblad en huiseconoom van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Ook zit hij regelmatig aan tafel bij het programma De Wereld Draait Door. Hij deelt zijn inzichten over hoe onze sector zo snel mogelijk weer boven komt drijven en sterker dan ooit uit de crisis komt.

 

Herman van Bolhuis – 3D Makerszone

Herman 285.png

 

Naast Mathijs deelt ook Herman van Bolhuis zijn visies met je. Herman is een waterval aan ideeën, inzichten en inspiratie. Hij is al jaren bezig met nieuwe technologie en de invloed daarvan op mens, organisatie en maatschappij. Hij stond aan de wieg van de internetontwikkeling en schreef het boek Cyberspace Reflections. Herman is initiatiefnemer van het Smart Industry Fieldlab 3D Makerszone te Haarlem. Daarnaast is hij deskundige op het gebied van Business IT Alignement en 7 jaar directeur van CIONET Nederland; een netwerk van ruim 4.000 CIOs en IT -leiders in 12 Europese landen. Hij helpt bedrijven en overheden met innovatietrajecten.

 

Koen Driessen – Vanderlande

JPZ_9331.jpg

 

Als innovatief denker geeft Koen Driessen vorm en inhoud aan de ‘Warehousing and Parcel’ strategie van FME-lidbedrijf Vanderlande. Het bedrijf levert transportsystemen voor de afhandeling van goederen in magazijnen en distributiecentra, sorteersystemen voor pakketten en de bagageafhandeling op luchthavens. Als Executive Strategic Officer is het samenbrengen van markt- en productontwikkelingen al jaren Koens specialisme. Koen neemt je mee in de wereld van innovatie.

 

Unieke kans

Dit FME-webinar – gehost door FME-directeur Arjel Woudstra ‘- biedt je een unieke kans om inspiratie en kennis op te doen over hoe de kansen die de coronacrisis ook biedt met beide handen aan te pakken en je vragen aan Mathijs en de andere gasten te stellen.

 

Aanmelden

Dit FME-event is op 3 juli tussen 11:00-12:00. Het is gratis en xclusief voor FME-leden. Aanmelden kan via deze link: https://www.fme.nl/nl/agendaitem/aanmelden/11031

 

Gegevens

Datum:
3 juli 2020
Tijd:
11:00 - 12:00
Categorie: