menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

Dutch Technology Week

  • Dit Agenda item is verlopen.
  • Dit Agenda is voorbij.

Dutch Technology Week

mei 20, 2019 @ 08:00 - mei 25, 2019 @ 17:00

De 8e editie van de Dutch Technology Week (DTW) is van 20 t/m 25 mei 2019. Tijdens deze week worden in heel Nederland wonderlijke en innovatieve technologieverhalen  verteld. De hightech industrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert echt topprestaties. Om dit te delen werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een week vol met technologische verrassingen. Iedereen kan tijdens de DTW zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

 

Doelstellingen van de Dutch Technology Week

De Dutch Technology Week heeft het versterken van de Nederlandse hightech sector als doel door:

  • successen van de Nederlandse hightech sector in beeld te brengen
  • enthousiasme over en trots op de Nederlandse hightech sector te bevorderen
  • verwondering over technologie te bewerkstelligen
  • bewustzijn te creëren dat ondernemerschap, vakmanschap, creativiteit en denkkracht essentieel zijn voor deze sector
  • keuze voor de sector via studie en/of beroep te stimuleren.

 

De  Dutch Technology Week is er voor iedereen!

De week bestaat uit een gevarieerd programma met ruim 50 events. Tentoonstellingen, presentaties, experimenten, seminars, lezingen en workshops, meet ’n greets en plekken waar je een kijkje in de toekomst krijgt: de week zit vol met inspirerende en innovatieve activiteiten. Voor iedereen wat wils. Een aantal events is vrij toegankelijk, voor andere events meld je je vooraf aan of heb je een uitnodiging nodig.

 

Een greep uit de events

Dinsdag is de dag voor leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs. In de ochtend gaan zij georganiseerd op bezoek bij hightech bedrijven in de regio en vanaf 12 uur staat het sprankelende technologieevent Night of the Nerds op het programma (kijk voor -gratis- kaarten op de website). Deze dag en de donderdag staat in het teken van bedrijfsbezoeken door MBO-studenten.

Donderdagavond staat, traditiegetrouw, Quiz Night XL op het programma. Deze interactieve science & technology quiz is hét avondje uit voor studenten en professionals. Kaarten bestel je hier. Om de doelen te realiseren organiseren de (event-)partners met elkaar gedurende de week ruim 50 events voor de verschillende doelgroepen. Wil je deelnemen of wil je meer informatie? Stuur dan een bericht naar info@dutchtechnologyweek.com 

Zaterdag 25 mei komen de -technologie- fans aan hun trekken als op een aantal locaties bedrijven een ‘kijkje in hun keuken’ geven. Kom, kijk, doe, verbaas en verwonder je! Ontdek het totale programma van de DTW hier. Have fun!

Vragen? Stuur dan een e-mailbericht aan info@dutchtechnologyweek.com

 

Gegevens

Begin:
mei 20, 2019 @ 08:00
Einde:
mei 25, 2019 @ 17:00
Categorie: