menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

DSPE Optics Week @ Aken

  • Dit Agenda item is verlopen.
  • Dit Agenda is voorbij.

DSPE Optics Week @ Aken

oktober 23, 2017 @ 08:00 - oktober 26, 2017 @ 17:00

De derde DSPE Optics Week zal op 23-26 oktober in de Duitse stad Aken plaatsvinden. Het vierdaagse evenement omvat een symposium & fair, een demonstratiedag en twee hoogwaardige optische cursussen. Dit jaar voor het eerst overschrijdt het multidisciplinaire evenement, dat optica en mechatronica combineert, ook geografische grenzen.

 

De DSPE Optics Week 2017 is een unieke samenwerking tussen Nederlandse, Duitse en internationale organisaties. De derde editie van het tweejaarlijkse evenement vindt plaats op 23-26 oktober bij de RWTH Aachen Universiteit in Duitsland. Het vierdaagse event brengt vooraanstaande internationale sprekers en docenten bijeen vanuit diverse sectoren, van de halfgeleiderindustrie en de medische discipline tot andere industrieën en de academische wereld.

 

 

Initiatief DSPE

Het evenement debuteerde in 2013 met het eendaagse DSPE Optics and Optomechatronics Symposium in Eindhoven. De tweede editie in 2015 in Delft omvatte naast het symposium twee optica-cursussen. Beide edities trokken meer dan 250 precisietechnologen. “Om ons bereik in het buitenland te vergroten, hebben we besloten om de DSPE Optics Week 2017 in de Duitse stad Aken te organiseren en er vertegenwoordigers van bekende Duitse bedrijven en instituten bij te betrekken”, verklaart DSPE-voorzitter Hans Krikhaar. “Als thuisbasis voor de Fraunhofer-instituten IPT (productietechnologie) en ILT (lasertechnologie), en voor de RWTH universiteit, is Aken een hotspot voor elk facet van de optica-industrie en tevens ideaal gelegen nabij de Nederlandse grens. We willen de relatie tussen de Nederlandse en Duitse precisietechnologische en optische gemeenschappen versterken.”

 

Symposium & Fair

De week start op maandag 23 oktober met de DSPE Optics and Optomechanics Symposium & Fair. Als dagvoorzitter zal Jos Benschop, Senior Vice President Technology bij ASML, de presentatie modereren van een reeks onderwerpen, waaronder 3D-printen van optische componenten, adaptieve optica, thermische effecten in optische systemen, en complexe optische coatings. Sprekers komen van diverse bedrijven, waaronder Demcon Focal, Fraunhofer, PTB, Qioptiq, TNO en Zeiss SMT.

 

Demonstration Day

Op dinsdag 24 oktober is de première van de Demonstration Day. Deelnemers krijgen de gelegenheid om de Fraunhofer-instituten IPT en ILT en de Digital Photonic Production research campus, die twee jaar geleden in Aken is opgericht, te bezoeken. De onderwerpen van de demonstraties lopen uiteen van de digitalisering van het precisiegieten van optische blanks tot EUV-metrologie/-lithografie of de zelfoptimaliserende assemblage van optische systemen. Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar, dus vroeg aanmelden wordt geadviseerd.

 

Cursussen

De tweedaagse cursus over optomechanica wordt op 24-25 oktober verzorgd door Daniel Vukobratovich, senior scientist bij Ratheyon, en adjunct-professor in het College of Optical Sciences, Universiteit van Arizona, USA. De cursus is bedoeld voor (systems) engineers, promovendi en technici, en behandelt optiek en uitlijning van optieken, dynamica, en thermische zowel als materiaal-stabiliteit.

Op 24-26 oktober wordt een 3-daagse cursus getiteld ‘Optical Design for Imaging Systems’ gecoördineerd door prof. Paul Urbach van de Technische Universiteit Delft. Deze cursus is een voortzetting van het Europese project SMETHODS (SMEs Training and Hands-on practice in Optical Design and Simulation) en biedt een hands-on opleiding in het ontwerpen en optimaliseren van optische beeldvormingssystemen, ondersteund door een theoretische introductie.

 

Partners

De Optics Week 2017 wordt georganiseerd door DSPE in samenwerking met RWTH, Fraunhofer IPT en ILT. Andere partners zijn Brainport Industries, Holland Instrumentation, Optence, PhotonicsNL, Spectaris en Cluster NanoMikroWerkstoffePhotonik.NRW.

 

Aanmelden

U kunt zich hier voor het event aanmelden.

 

Programma en locatie

De locatie is: Aachen University – Super C Building
Templergraben 55
52062 Aachen – Duitsland

Meer informatie over het programma staat hier op de website van DSPE Optics Week.

Gegevens

Begin:
oktober 23, 2017 @ 08:00
Einde:
oktober 26, 2017 @ 17:00
Categorie: