menu-close

LinkedinTwitterFacebook

e-nieuwsbrief HI 2019-06

De grote vakantie is officieel in Nederland gestart. Wij hopen dat ook u de tijd heeft om te genieten van een andere omgeving, prachtig weer en uw dierbaren. Het is belangrijk om even goed op te laden, want na de zomervakantie barst het weer los met de vele interessante en leerzame hightech bijeenkomsten in de regio West Nederland.

Organiseert uw organisatie een evenement, lezing of netwerkevent? Of heeft u interessant nieuws vanuit uw bedrijf? Laat het ons dan weten. Wij plaatsen graag relevante content van onze deelnemers op onze website, in de e-nieuwsbrief of via onze social media kanalen. Mail ons op info@hollandsintrumentation.nl, dan ziet u uw nieuws misschien terug bij hét highech platform van West-Nederland.

Het HI-bestuur wenst u een hele fijne zomervakantie!

Een hartelijk welkom aan de nieuwe deelnemers van HI: Koster en Van Kooten en Systems Navigator

 

Agenda van HI

29 okt | HI Tea – 'Digital Twin: What is it and what can it do for your company' i.s.m. Systems Navigator | Delft

Agenda van onze partners en deelnemers

 

High Tech NL te gast bij… Dutch Optic Centre

 

 

Namens HI-deelnemer Dutch Optics Centre nodigt High Tech NL u van harte uit om op donderdag 12 september a.s. samen met andere leden een bezoek te brengen aan het Van Leeuwenhoek Laboratorium (VLL) in Delft. Een unieke kans om een kijkje in de keuken te nemen in dit toonaangevende laboratorium op het gebied van optische instrumenten voor onder andere ruimtevaart en semicon. Kijk hier voor meer informatie.

 

KVK Business Challenge HI-tech leidt tot succesvolle samenwerking bedrijven

In november 2018 is de KVK Business Challenge HI-tech gestart, een samenwerking van KVK met HI en IQ. De KVK Business Challenge wil bedrijven die wereldwijde markten bedienen in contact brengen met snel innoverende en vernieuwende mkb-ers. Met HI en IQ samen is een regionale variant opgezet rondom HI-tech uitdagingen. Zo versterken we het regionale hightech netwerk, een belangrijk doel van HI en zorgen voor echte matchmaking, was het idee. Nu, ruim een half jaar later, is het tijd om na te gaan of dit echt zo werkt. We hebben dit gevraagd aan de zeven bedrijven die een uitdaging (challenge) hebben neergelegd. Hun antwoord is een volmondig ‘ja’. HI, KVK en IQ onderzoeken nu de mogelijkheden om een nieuwe versie op te zetten. Heeft u belangstelling, als uitdager of als oplosser: laat het ons weten! Lees hier meer.
 

Look back at Round Table: ‘Augmented Reality – gimmick or game changer’

Over 45 participants attended the Round Table ‘Augmented Reality – gimmick or game changer’ on July 2nd 2019, organized by the NAG in cooperation with Holland Instrumentation at Robohouse in Delft. It became clear that AR can lead to a reduction of human error and to an improved learning curve in a manufacturing as well as service environment, especially when vision is combined with audio. Furthermore, experience shows that the successful introducton of AR not only hinges on management’s belief in its advantages (even when a clear business case is not apparent from the start) but also on early & active participation of the end-users. In general, AR can contribute to all stakeholders “seeing the new world” through the same lens, thereby enhancing transparancy & objectivity leading to better quality decision making.  On our website you can find more information and the presentations of the keynote speakers.

 

Werkbezoek Minister President, Mark Rutte bij Promolding

Op 16 juli werd HI-deelnemer Promolding vereerd met een werkbezoek van Minister President Mark Rutte. Samen met de voorzitter van de FME, Ineke Dezentjé-Hamming en de CEO’s van Siemens, Scania, VDL, KMWE, Vekon en Johnson&Johnson spraken Menco Verduin en Jac. Gofers in een rondetafelgesprek over het verder tot bloei brengen van de maakindustrie in Nederland. Belangrijk om gezamenlijk na te denken over het versterken van de innovatie- en concurrentiekracht van de technologische industrie. Na de uitwisseling van ideeën en gedachten hierover, kreeg het gezelschap een rondleiding door de productiehal alwaar uitleg gegeven is over de ontwikkeling van producten waaraan op dit moment gewerkt wordt. Lees hier meer.

 

Korting op deelname Optics Weeks voor HI-deelnemers

 

Onze partnerorganisatie DSPE (Dutch Society for Precision Engineering) organiseert na de zomer in Eindhoven de 4e editie van de Optics Week. Vier dagen lang wordt u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van optica en optomechanica. Op 30 september is het ‘DSPE Optics and Optomechanics Symposium & Fair’ en van 1 t/m 3 oktober is de 3-daagse cursus 'Optomechanical System Design'. Leden van Holland Instrumentation ontvangen korting bij deelname aan het symposium en aan de fair. Kijk hier voor meer informatie.

 

Nieuws van onze deelnemers

InnovationQuarter | Bedrijfsleven, onderwijs en overheid sluiten akkoord voor verbeteren arbeidsmarkt Zuid-Holland      
SMITZH | Eerste SMITZH kiemproject succes: mallen maken in 6 weken door 3D-printen
Dutch Optic Centre (DOC) | Extra geld vanuit provincie voor SAM|XL en DOC
Promolding | Werkbezoek Mark Rutte bij Promolding
TNO & TU Delft | TU DELFT en TNO starten Dutch Ocean Technology Centre (DOTC)
Duurzaamheidsfabriek | Coöperatie Leerpark en Kadans Science Partner partners in campusontwikkeling Dordrecht

 

De activiteiten van HI worden mede mogelijk gemaakt door steun van de provincie Zuid-Holland.