menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Rijksdienst voor ondernemend Nederland

Prinses Beatrixlaan 2, Den Haag

C Mw. C. Dezentje

T +31 (0)88 602 80 00

I www.rvo.nl

 

Omschrijving

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stimuleert ondernemend Nederland bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. RVO.nl voert beleid uit voor diverse ministeries, waaronder het ministerie van Economische Zaken. RVO.nl is het aanspreekpunt voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Voor informatie en advies, financiering, netwerken en wet- en regelgeving.

 

Advies op maat voor de financiering van uw bedrijf

Welke mogelijkheden zijn er om financiering aan te trekken? Wat is er voor u het meest geschikt? Voor mogelijkheden zowel binnen als buiten de RVO.nl, kunt u bij ons terecht voor een advies op maat. Als MKB’er heeft u soms behoefte aan een onafhankelijke sparringpartner om over uw plannen te praten. Iemand die u de weg wijst. Met verstand van de actuele overheidsregelingen én ervaring in de commerciële kredietwereld. Iemand die kritisch kijkt naar uw plannen en suggesties doet om verder te komen. Onze accountmanagers MKB-financiering hebben een bancaire achtergrond en weten waar een financier op let als u met een aanvraag komt. Samen kunnen we kijken wat in uw specifieke situatie de meest passende financieringsmogelijkheden zijn, zowel binnen als buiten de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

Innovatiekrediet

Met het innovatiekrediet financiert het minister van Economische Zaken technisch risicovolle, veelbelovende, innovatieve projecten met een sterke business case. Deze projecten moeten binnen enkele jaren leiden tot nieuwe producten. Bijvoorbeeld de technische ontwikkeling van een nieuw product, of de ontwikkeling van een medicijn waarbij nog een klinische studie is vereist. Het krediet is risicodragend en hoeft alleen te worden terugbetaald als de ontwikkeling slaagt. De overheid vult hiermee een gat op de kapitaalmarkt in de fase waarin ondernemers druk doende zijn om iets werkend te krijgen, maar daarmee nog geen omzet draaien. RVO.nl is verantwoordelijk voor de uitvoering.