menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Lasertec B.V.

Lasertec B.V.

Bijdorp Oost 4 te Barendrecht

C Marco Bak

T +31 (0)180 64 47 44

E marco.bak@lasertec.nl

I http://www.lasertec.nl

Omschrijving

Laser engraving, een onzichtbaar proces

Licht uit, spot aan
Voor het bewerken van allerhande materialen volstaan conventionele technieken als frezen, vonken of draadvonken. Maar voor detailleringen kleiner dan 50 micron komen deze technieken behoorlijk te kort. Lasertechnologie is dan een volgende logische stap.

Snel en flexibel
Laser engraving is een snelle, flexibele manier om uiteenlopende materialen te bewerken tegen lagere initiële kosten. Daarnaast betekent bewerken via lasers een lage warmte-inbreng zodat de producttoleranties behouden blijven.

Binnen dit kader zijn er veel toepassingsmogelijkheden voor IR-lasers. Maar wanneer het er echt op aankomt, dan is het bewerken met UV lasers -kortere golflengten- een noodzakelijk alternatief.

De hoog energetische fotonen van het UV-licht maken immers het graveren van minuscule detailleringen mogelijk. Dit betekent ten slotte een beter controleerbare interactie met nagenoeg alle materialen. Ook de absorptie is met UV beter evenals de flexibiliteit waarmee dit licht kan worden ingezet. Er kan, indien noodzakelijk, zelfs gekozen worden om de interactietijd van UV te verkorten zodat elk gegraveerd detail – hoe klein ook - nog beter tot z’n recht komt.

In dit kennisintensieve lichtveld bewijst LASERTEC haar specialismen. Zoekt u een betrouwbare partner op het gebied van laser engraving, neem gerust contact op.