menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Deelnemer in de HI-light: Promolding

 

In de rubriek ‘Deelnemer in de HI-light’ belichten wij een van onze deelnemers. Het doel is dat u meer te weten komt over de verschillende hightech bedrijven in West-Nederland, die zijn aangesloten bij HI. Deze maand is dit HI-deelnemer Promolding. Wij stelden een aantal vragen aan Menco Verduin, Promolding's Managing Director.

Hoe zouden jullie jezelf omschrijven?

"Promolding is naast producent van kunststof onderdelen ook productontwikkelaar en kenniscentrum. Promolding is een van de weinige kunststof spuitgietbedrijven die beschikt over een zeer uitgebreid team van productontwerpers, engineers, polymeertechnologen, spuitgieters en productietechnologen die kunnen ontzorgen tijdens de volledige productontwikkeling."

 

Welke innovatie of technologisch product bieden jullie, willen jullie aandacht voor?

"Kunststof biedt enorme ontwerpvrijheden. Een product kan veelal goedkoper, effectiever en vormtechnisch beter worden geproduceerd in kunststof dan in andere materialen. Promolding richt zich vooral op ontwikkeling en productie van high-tech onderdelen en is sterk ontwikkeld op het gebied van medische gereedschappen. Elementair hierbij is ook de ISO 9001 en ISO13485 certificering van de organisatie."

"Ook zelfstandig wordt er binnen Promolding veel ontworpen. Hieruit is een nieuwe techniek ontstaan die het mogelijk maakt om door middel van 3D-geprinte gereedschappen (matrijzen) kunststof snel en goedkoop te kunnen spuitgieten. Een volledig eindproduct binnen één week! Een ideale oplossing voor producten in ontwikkelfase, productgoedkeur, initiële verkoop of validatie."

 

Waarom zijn jullie deelnemer geworden van HI?

HI biedt een platform waarin innovatie en samenwerking regionaal centraal staat. Het netwerk sluit volledig aan bij de activiteiten en het karakter van Promolding. Innovatie kan enorm worden gestimuleerd wanneer verschillende disciplines ineen worden gebracht in projecten en HI kan hierin faciliteren. De kracht van de regionale ontwikkeling biedt hierin voor Promolding veel kansen.

 

Wat kunnen jullie betekenen voor ander HI-deelnemers?

In de jaren waarin Promolding actief is, zijn vele nieuwe technieken en oplossingen succesvol ontwikkeld. Op deze manier wordt gezamenlijk succes gerealiseerd. Voor andere HI deelnemers die kunnen en willen innoveren kunnen wij veel betekenen. Van concept tot serieproductie, het begint met het idee en de uitdaging. Juist door onze ervaring en positie kunnen wij veel in de regio betekenen.

Daarnaast bevinden wij ons op het industriepark Ypenburg en zijn onderdeel van TPY (Technology Partners Ypenburg), een technologisch verband met collega maakbedrijven op het gebied van composieten en kunststoffen. Dit vergroot de kansen en mogelijkheden op succes enorm.

 

Met welke HI deelnemers zouden jullie willen samenwerken?

"Technologie is niet gelimiteerd. Wij werken graag samen met deelnemers die zelf ontwikkelen en produceren, maar zeker ook met organisaties die dit volledig uitbesteden. Per saldo is het creëren en produceren van een nieuw product het allerbelangrijkste; zorg voor vernieuwing en onderscheidend vermogen! De uitdagingen die wij graag aan gaan kenmerken zich in ontwerp, materiaal en/of in proces. Deelnemers die wij daarin kunnen ondersteunen nodigen wij graag uit."

 

Wilt u meer weten over Promolding?

Promolding BV

Laan van Ypenburg 108

2497 GC Den Haag

The Netherlands

Contactpersoon 

Menco Verduin, Managing Director:  welkom@promolding.nl

 

Wilt u ook eens uw bedrijf belichten in de HI-light? Neem dan contact op met Delia Wind via info@hollandinstrumentation.nl