menu-close

LinkedinTwitterFacebook

KVK Business Challenge HI-Tech

HI, InnovationQuarter en de Kamer van Koophandel (KVK) bundelen hun krachten om innovatieve, nieuwe business in West-Nederland te ontwikkelen. Door het HI-tech platform te koppelen aan KVK Business Challenge ontstaat een uniek initiatief: KVK Business Challenge HI-tech . Doel van het initiatief is mkb en corporates bij elkaar te brengen om innovatievraagstukken aan te pakken. Ze worden hierbij ondersteund met een op de hightech sector toegesneden ‘toolkit’ voor samenwerking.

 

 

Voor mkb en grote bedrijven

Het cluster van hightech bedrijven en kennisinstellingen in West-Nederland biedt mooi innovatie-potentieel. Door het oplossend vermogen van het mkb te combineren met de slagkracht van grote organisaties, ontstaat innovatie. Een mkb’er is scherp, wendbaar en oplossingsgericht. Corporates zoeken juist deze kracht. Via KVK Business Challenge HI-tech gaan zij samen challenges aan die tot nieuwe business leiden.

 

Online innovatieplatform

HI en KVK nodigen hightech bedrijven uit om hun uitdaging op 1 november 2018 te delen middels een pitch van enkele minuten. Op het online innovatieplatform KVK Business Challenge gaan mkb en de uitdagers vervolgens in gesprek waardoor originele oplossingsrichtingen ontstaan. Zo zijn al meerdere succesvolle samenwerkingsconsortia bijeengebracht!

 

‘Toolkit’ voor samenwerking

Goede ideeën worden succesvolle producten als partijen samenwerken op basis van wederzijds vertrouwen en goede afspraken. Een op de hightech sector toegesneden ‘Toolkit’ voor samenwerking (IP-instructie, noveltycheck, partneranalyse, business plan template, etc. ) helpt om de kans op succes te vergroten.

 

Eerste hightech uitdagers

Tijdens ZIE 2018, de jaarlijkse HI-bijeenkomst heeft u al kennis kunnen maken met de eerste twee hightech uitdagers: Airbus zoekt ‘Power in Space’ en HTC zoekt naar mkb-partners, die meewerken aan een oplossing voor het automatiseren van identificatie en inspectie van voertuigen bij grote evenementen: https://youtu.be/4FbW3aVYWQk.  Binnenkort delen we de uitdaging van o.a. Krohne.

 

Save the date: live pitches van corporate uitdagers op 1 november 2018 bij KVK Rotterdam

KVK Business Challenge HI-tech komt graag in contact met hightech bedrijven die een wereldwijde markt aan kunnen en die met mkb’ers willen samenwerken bij het oplossen van hun innovatie-uitdagingen. Op 1 november 2018 pitchen in Rotterdam zo’n zeven bedrijven hun uitdaging. In de aanloop naar dit pitch-event houden we u op de hoogte via de HI-nieuwsbrief en onze website.

 

Meer informatie

KVK Business Challenge HI-tech

Karin Huiberts

k.huiberts@hollandinstrumentation.nl

+31 6 46 122 489