menu-close

LinkedinTwitterFacebook

Laden Agenda

ZIE 2018 @ Corpus

  • Dit Agenda item is verlopen.
  • Dit Agenda is voorbij.

ZIE 2018 @ Corpus

maart 27, 2018 @ 13:00 - 18:00

Op dinsdag 27 maart 2018 organiseert HI haar jaarlijkse event ZIE weer op de mooie locatie van Corpus in Oegstgeest / Leiden. De vraag die tijdens ZIE 2018 centraal staat is: ‘Hoe ziet uw bedrijf er over vijf jaar uit?’ Een aantal vooruitstrevende ondernemers laat zien wat ze nu doen, en waar ze met hun bedrijf heengaan. HI organiseert vier workshops waaraan de bezoekers actief kunnen deelnemen. En op de Bedrijvenbeurs laten verschillende deelnemers en partners van HI zien wat die toekomst kan inhouden. Natuurlijk is er ook weer voldoende gelegenheid om te netwerken.

 

Programma

Het programma van ZIE begint om 13:00 uur en wordt vanaf 17:00 uur afgesloten met een netwerkborrel. Na een plenair gedeelte met diverse sprekers, is het tijd voor workshops. De onderwerpen van deze vier workshops zijn ook gerelateerd aan het thema van dit jaar: ondernemerschap en groei.

 

13:00 – Inloop en beursvloer

Wandel over het LeidsePlein en uitvinderspad via de SMITZH-straat naar het bedrijvenpark. Laat je verrassen door nieuwe producten en diensten. Leer het bedrijf kennen waar je gaat werken. Ontmoet oude bekenden. Maak business op dè hightech markt van West-Nederland.

 

14:00 – Plenair programma

 

  • Even bijpraten over HI

Voorzitter André Boer (Krohne) praat u bij over de ontwikkelingen binnen de stichting Holland Instrumentation, de organisator van ZIE.

 

  • Blockchain: use it or lose it

Johannes Brouwer, COO, LedgerLeopard

Wat is Blockchain nu eigenlijk? Waar kan dit het leven voor een maakbedrijf gemakkelijker maken? Levertijd, transparantie en kwaliteit zijn bewezen voordelen. Brouwer vertelt over zijn ervaring bij EXACT, zijn overstap naar een blockchain start-up en kansen voor nu.

 

  • Van tevreden levering naar tevreden gebruik

Stefan Morssink, Business Innovatie Manager bij HTC Parking & Security

Hoe breidt je je product uit met diensten? Wat is daarvoor nodig en wat betekent het voor je businessmodel en de propositie. Morssink licht zijn visie toe vanuit zijn ervaring bij HTC P&S, marktleider in speedgates. Hoe breidt je je product uit met diensten? Wat is daarvoor nodig en wat betekent het voor je businessmodel en de propositie. Morssink licht zijn visie toe vanuit zijn ervaring bij HTC P&S, marktleider in speedgates.

 

  • Digital Manufacturing als katalysator voor bedrijfsvernieuwing

Erik Dierinck, Director IT, BPM & Quality van Newtec (St Niklaas, België)

Wat is een “Factory of the future”? Welke rol speelt digital manufacturing daarin? Wat betekent de digitalisering en automatisering van de productie voor het bedrijfsproces en de relatie met de klant? Dierinck deelt zijn ervaringen vanuit Newtec, een Vlaamse leverancier van hightech elektronica.

 

15:00 – Workshops

1.  Samen Smart Manufacturing toepassen (SMITZH)

Vind inspiratie, kennis en kunde, partners en financiering voor het toepassen van Smart Manufacturing in uw bedrijf. Discussieer met fieldlabtrekkers over slimme workshops en opleidingen. Breng uw innovatiebehoefte in en bouw mee aan slimme consortia.

 

2. Succesvol vernieuwen: heeft u de oplossing voor de innovatie-uitdaging van grote bedrijven?

Innovatieve MKB’ers staan bekend om hun creativiteit, snelheid en vernieuwende ideeën. Grote bedrijven beschikken over een sterk netwerk, een groot marktaandeel én hebben toegang tot financiële middelen. Een perfecte match voor nieuwe business en innovatieve oplossingen. Kamer van Koophandel en HI brengen in AddVentured hightech innovatieve mkb-ondernemers en grote bedrijven direct samen. HI biedt daarbij een unieke toolbox om tot goede samenwerking te komen. Ontmoet een groot hightech bedrijf die MKB-ers zoekt voor haar innovatie-uitdaging en denk mee over hoe we deze HI Technology Challenges succesvol kunnen maken.
Sprekers: Paul d’Hond – KvK | Mirjam Ros – Airbus DS | Bart van Mierlo – S[&]T | Tom van der Horst – TNO.

 

3.  Samen innoveren met de space industrie (YIN)

Wat zijn dé baanbrekende innovaties in de space-industrie voor de aankomende vijf jaar? En hoe kan je ‘’buurman’’ uit de regio West-Nederland hierbij helpen, ook als hij niets van ruimtevaart weet? Diverse bedrijven vertellen hun visie over de toekomst van space en hoe de industrie in de regio hierbij kan helpen. Discussieer mee!

 

4.  Samen optrekken in een veranderende omgeving (MedTech)

In de medical device sector verandert er veel op dit moment, van regelgeving en supply chains tot verwachtingen van artsen en patiënten. Dit leidt tot andere businessmodellen. In die veranderende wereld is co-creatie cruciaal. We informeren de deelnemers over nieuwe regelgeving en presenteren inspirerende cases. Praat mee over stappen die we samen kunnen zetten om succesvoller te zijn.

 

16:30 – Bezoek aan bedrijvenmarkt en netwerkborrel

Wandel over het LeidsePlein en uitvinderspad via de SMITZH-straat naar het bedrijvenpark. Laat je verrassen door nieuwe producten en diensten. Leer het bedrijf kennen waar je gaat werken. Ontmoet oude bekenden. Maak business op dè hightech markt van West-Nederland.

 

18:00 – Einde

 

Kijk hier terug naar het ZIE event van vorig jaar.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor ZIE 2018.

Bedrijvenmarkt & Sponsoring

Wilt u uw bedrijf onder de aandacht brengen bij honderden bezoekers, neem dan deel aan onze bedrijvenmarkt. Als u wilt sponsoren, neem dan alstublieft contact op met Maureen Veurman via info@hollandinstrumentation.nl  of 06 – 22 21 89 32.

 

U kunt ZIE volgen via #ZIE2018 op Twitter of LinkedIn.

 

Wij hopen u te mogen begroeten op 27 maart bij ZIE 2018!

 

 

 

ZIE-2018 is deels gefinancierd vanuit de MIT-subsidieregeling voor netwerk-activiteiten via het TKI HTSM

Gegevens

Datum:
maart 27, 2018
Tijd:
13:00 - 18:00
Categorie:
Hi Event